XS
SM
MD
LG

Prosto im bilo, NOLE!

Nije lako Novak Đoković biti, ni Srbin biti, ali jeste lepo a pogotovo ljudski časno.

Zbog toga i zato!

Ne brini „Nole nacionale“, zlom nagonu ,kažu stari mudri Jevreji, sladak je početak, ali mu je gorak svršetak. Doće taj dan kad ćeš se uveriti , gledajući te jadnike, ne one Viktora Igoa, već ove bahate i osione, navodne tvoje kritičare, kako od zlobe i mržnje ispijaju i najveći deo svog otrova.

Sve je oduvek bilo, a i biće jasno kao dan – nikad vremena nisu zla, već (ne) ljudi!

Poređenje je ponekad odbrana od nemoći, izvini...

Tvoju sudbinu prolazi i film „Dara iz Jasenovca“, srećom „Dara“ već ima svoj put, ona ljudska vredi da velika srca uvek vole, puni bioskope u Americi, pre tri dana kad je imala svetsku tv-premijeru, goreo je celi Balkan, kažu društvene mreže i cela Evropa.

Onda, jedan mali, veliki, grandiozni košarkaški klub, ime mu je Igokea, zadnja pošta Aleksandrovac u Lijevče Polju, opština Laktaši, zemlja Republika Srpska, nekad bio školska ekipa, danas igra završnicu prvenstva za zvaničnog FIBA-nog šampiona Evrope, o tome ni slova ni glasa iz federalnog Sarajeva, nijednog medija, tako je, nažalost, u svakom moru beskrajne zlobe i pakosti.

Kažu kad suri orao, kao simbol moći snage i lepote, poleti ka nebu svi lovci petoparačke vrednosti, bez zrna morala, pucaju na njega gađajući samog Boga!

Posle im se to vrati, kao kazna vlastite pogani, prosto im svima bilo, nije lako ni čovekomrzac biti.

Duga je svaka noć, naročito besana!

Tebe što se tiče, putuj mirno i spokojno. Izrastao si u simbol svakog pravdoljubivog čoveka, bio beo ili crn, bio ili ne bio teniski poslenik, znao ili ne znao šta je bekend a šta forhend, zvao se ovako ili onako – za sve njih ti si nada da sve na ovom svetu nije propalo i neće!

 Za takve što si ti, nebo je otvoreno na sve četiri strane, zaslužio si to svim svojim potezima i ponašanjem, a svi ćemo jednog dana na tom beskraju polagati svoje račune.

Oprosti, teniski maestro, Novače, jedan jedini!