XS
SM
MD
LG

Pola decenije druženja

Slobodan Petrović i Radenko Bubić

Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg deluju fudbalski veterani Kotor Varoša i njihovi prijatelji, obeležilo je mali jubilej – pet godina uspješnog rada i postojanja. Bila je to prilika da se sumiraju rezultati ostvareni u prethodnom periodu, ali i oda priznanje ljudima koji su pružali nesebičnu podršku u radu i aktivnostima Udruženja.

Pozdravljajući goste na prigodnom druženju predsednik Udruženja Slobodan Petrović je naglasio da su sve aktivnosti realizovane zahvaljujući pre svega angažovanosti i posvećenosti članova, podršci opštine i brojnih privrednika, ali i razumevanju lepših polovina.

-Ponosni smo na činjenicu da smo uspostavili izuzetnu saradnju sa našim vršnjacima iz Apatina, Sokobanje, Kranja, Murske Sobote, Jadrana iz Stare Pazove, Radnika iz Urija, Svetskom organizacijom Roma, kao i sa radnicima carinskog terminala Gradiška. Domaćini smo najmasovnijeg međunarodnog turnira prijateljstva, koji tradicionalno organizujemo svake godine početkom oktobra, osvajači smo brojnih turnira u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji, ali i dobitnici priznanja od kojih izdvajam pismenu zahvalnicu opštine Kotor Varoš povodom 24. aprila i priznanje za Ambasadore sporta. Najponosniji smo na činjenicu da smo inicijatori manifestacije Plivanja za Časni krst, koju zajednički organizujemo sa opštinom Kotor Varoš i Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Kotor Varoš, jer je reč o najposjećenijem događaju u našem gradu – rekao je Petrović i dodao da su članovi Udruženja redovni učesnici svih manifestacija koje organizuje opština Kotor Varoš.

Podeljene su 34 zahvalnice ljudima koji su umnogome zaslužni za sve navedene uspehe, a u ime nagrađenih zahvalio se se direktor i vlasnik „Euromonta“ Miomir Maglov:

-Zadovoljstvo je biti u društvu ovih istinskih ambasadora Kotor Varoša, jer oni šire pozitivnu energiju na svakom koraku, njihova druženja su jedinstvena i nezaboravna i svi mi se osećamo predivno u njihovom društvu.

Arhijerejski namesnik kotorvaroški Milenko Narić je istakao da je reč o ljudima sa karakterom i dobrim domaćinima, po kojima je Kotor Varoš prepoznatljiv.

-Njihov entuzijazam, trud i humanost su vidljivi na svakom koraku, čestitam im vredan jubilej u nadi da će nastaviti na najbolji mogući način da promovišu svoje aktivnosti i lokalnu zajednicu do narednog jubileja – poručio je Narić.

 Odlikovanje

Posthumno priznanje za svoj angažman u radu Udruženja dobio je Aleksandar Saša Petrović, koji je od prvog dana pružao podršku i najzaslužniji je što se danas neguju sportska druženja sa radnicima carinskog terminala iz Gradiške.