XS
SM
MD
LG

Doći će danas golovi

Aleksandar Subić, bijeli dres

Iza Aleksandra Subića, levog beka banjalučkog Borca, je period u karijeri koji najdraže želi da zaboravi, jer je izašao iz serije povreda kolena i operativnih zahvata, čak je bilo i razmišljanja o kraju karijere… Na svu sreću to se nije dogodilo, pobedio je sve nevolje, čvrstim karakterom rekao sebi – idem dalje!

U prolećnom delu Premijer lige BiH u kojem crveno-plavi jure drugi uzastopni plasman na međunarodnu scenu, Subić bi trebalo da bude jedan od glavnih aduta trenera Marka Maksimovića uz levu aut liniju. Brzonogi fudbaler je prepoznatljiv po ubitačnim prodorima i centaršutevima, a bolji poznavaoci fudbala u “Dejtonskoj zemlji” još se sećaju njegovog “slaloma” na Grbavici kada je od centra do gola rivala “provozao” nekoliko defanzivaca Željezničara.

-Hvala Bogu povrede su iza mene i odlično se osećam uoči starta nastavka prvenstvene trke. Svi smo se pomalo uželeli fudbala i igre, zvaničnih utakmica koje se u mnogome razlikuju od pripremnih i prijateljskih. Bože zdravlja i sreće, sve će da dođe na svoje mesto – počeo je priču Aleksandar Subić, defanzivac Banjalučana.

Tokom priprema fudbaleri Borca nisu blistali, nisu uspeli da postignu nijedan pogodak u pet odigranih utakmica što je “rodilo” i određenu nervozu, frustraciju, kolebanje i veru u vlastite mogućnosti. Samopouzdanje je srozano na minimum.

-Tačno je da nismo uspeli da postignemo gol i samo su nam oni nedostajali u tim utakmicama u Antaliji i u generalki protiv Krupe na našem stadionu. Iskreno se nadamo da će i oni doći s prvom utakmicom u prvenstvu i da će takmičenje u Premijer ligi biti sasvim drugačije nego što su pripreme. Imamo kvalitet za vrh tabele, a nadam se da ćemo pobediti i tu boljku zvanu realizacija. Verujem da će sve da bude onako kako želimo i da ćemo ostvariti zacrtane takmičarske ciljeve. Dobro smo trenirali i verujemo u ono što smo radili – dodao je Subić.

Prvi rival Borca u subotu (17 časova) na Gradskom stadionu u Banjaluci je sarajevski Olimpik koji se bori za opstanak.

-Ta utakmica je mnogo važna za nas i od nje će mnogo toga da zavisi. Pobeda nam se nameće kao imperativ posle svega. Najpre, da razbijemo tu famu oko postizanja golova, a tri boda bi nam mnogo značila na startu prvenstvene trke, vratila bi nam samopouzdanje i dobili bi elan za iskušenja koja nas tek očekuju. Prolećni deo sezone je uvek bio teži i komplikovaniji nego jesenji. Jedna pobeda sve iz korena menja, a mi je očekujemo u subotu protiv Olimpika – nastavio je Subić.

Što se tiče konkurenata, defanzivac Borca ističe da još uvek ništa nije rešeno.

-Ispred nas je još 14 kola, dakle u opticaju su 42 boda i svašta može da se dogodi. Sarajevo jeste bodovno odmaklo od ostalih rivala, ali ni blizu trka za titulu nije rešena. Biće gusto u borbi za pozicije koje vode na međunarodnu scenu. Najveći protivnici po tom pitanju su nam, uz pomenutog šampiona, Željezničar, Široki Brijeg, Zrinjski, Velež i Tuzla siti… Vidite koliko je to imena, a samo su četiri vize za Evropu. Ponavljam, Borac ima kvalitet i potencijal da se izbori za novi plasman u evrokupove – rekao je na kraju optimistično Aleksandar Subić.

 I Kup šansa

Plasmanom u četvrtfinale, gde će ga čekati Široki Brijeg, Borac ima priliku da evropsku vizu obezbedi i osvajanjem trofeja u Kupu BiH.

-Biće to veliki izazov za nas. I u ovom takmičenju vidimo svoju šansu za izlazak u Evropu. Dobili smo teškog rivala, igramo samo jednu utakmicu i to na terenu protivnika. Široki Brijeg nismo pobedili u Hercegovini deset godina, naše utakmice su stalno neizvesne. Jesenas su nas pobedili 3:0 kod kuće, a u Banjaluci je bilo 1:1, kada smo primili gol u poslednjim sekundama. Ipak, nadamo se najboljem i verujemo u prolazak u polufinale i nastavak borbe za trofej – istakao je Subić.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25