XS
SM
MD
LG

Sloboda bolja od Borca (video)

Borac KD - Sloboda MG

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode i Borca u Kozarskoj Dubici odigrali su dobar kontrolni meč. Mrkonjićani su ga  riješili u svoju korist 1:0. Ako je suditi po ovoj utakmici, obje ekipe su spremne za start u Drugoj ligi - grupa „Zapad“ i Prvoj ligi Republike Srpske.

Utakmica je od prvog minuta bila otvorena i dinamična, ali sa opreznom igrom u odbrani. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, mada je bilo prilika i za domaći i gostujući sastav. Najveću šansu u prvom poluvremenu imali su  fudbaleri Borca  koji nisu iskoristili penal.

 U 30 minuti penal za Borac. Loptu na bjelu tačku stavlja veteran Siniša Radoja, koji je svoje najbolje fudbalske dane imao u dresu Slobode, kada su Mrkonjićani palili i žarili u Prvoj ligi i bili drugoplasirana ekipa u šampionatu. Zalet! Šut, a Kačevenda maestralno brani, zaustavlja loptu i potvrđuje da je jedan od najboljih čuvara mreže u Drugoj ligi!

 U drugom poluvremenu, na terenu se „zakuvalo“. Mogo bolja igra domaćeg i gostujućeg sastava. Gosti prijete brzim kontranapadima i u 50 minutu penal za Slobodu. Neko od odbrambenih fudbalera igrao je rukom u svom šesnaestercu, a centarhalf Duško Mitirć mirno i staloženo šutira za vodstvo Slobode i pobjedu od 1:0. Gosti su mogli i do drugog gola u 85. minutu, kada je Nikola Zec šutirao, a lopta pogodila prečku.

 Domaći fudbaleri su pokušavali do kraja meča da poravnaju rezultat, ali je odbrana Slobode bila na visini zadatka i u ovom meču nije primila gol.

 Sloboda je bila konkretnija i zasluženo pobijedila. Domaći fudbaleri imaju za čim da žale, jer nisu iskoristili tri dobre prilike za pogodak.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

 -Važna pobjeda na gostujućem terenu u Kozarskoj Dubici! Zadovoljan sam „generalkom“, igrom i pobjedom svoje ekipe. Teren u Dubici je bio poprilično loš i težak za igru, za obje ekipe. Kontrolisali smo meč 75. minuta, domaćin i je imao penal koji nije iskoristio u prvom poluvremenu. Mi smo svoje prilike iskoristili i zasluženo pobijedili. Bile su još dvije, tri prilike na obje strane. Sve u svemu jedna tvrda utakmica, koja nam je dobro poslužile jer nas u nastavku šampionata čeka teško gostovanje Progresu u Kneževu. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i želim im mnogo sreće u  nastavku prvenstva- kaže Mirković naglašavajući a da je važno što u ovom meču njegova ekipa nije primila gol.

  I pored poraza Borac je ostavio dobru utisak i sigurno da spremno dočekuje početak šampionata u Prvoj ligi RS. Ono što Dubičane brine je još nepoznanica, da li će u nastavku šampionata moći da igraju mečeve na svom terenu, jer još nisu izgradili tribine na svom stadionu, što je jedan od uslova za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Očekuju da će Fudbalski savez RS dozvoliti da utakmice igraju na svom terenu.

Ostali fotosi:


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10