XS
SM
MD
LG

Najava 28. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je 28. kolo Evrolige. I u ovom kolu ima mnogo dobrih mečeva i biće sigurno interesantno.

Kolo otvaraju Zenit i Real u četvrtak u 18h. I jeni i drugi ne briljiraju baš u poslednje vrijeme. Imali su i očekivanih ali više onih neočekivanih poraza. I jedni i drugi imaju po 16 pobjeda dok Zenit ima poraz manje ali i meč manje. Jasno je koliko je ovo bitan meč u borbi za plej of. Djelovalo je da će Real i nakon odlaska Kampaca lagano u plej of ali sada im se situacija komplikuje i neće im biti lako. Nisu smjelis ebi dozvoliti poraz protiv Himkija is ada se moraju vaditi kod Zenita. Paskval i Laso su vodili mnogo velikih bitaka a tako će biti i u ovom meču. Blaga prednost Realu ali treba očekivati tvrd meč.

Derbi kola igraju Efes i CSKA u 18:30h. Biće ovo repriza finala iz 2019. godine kada je CSKA slavio. Efes u meč ulazi sa dvije pobjede manje ali ulazi i u sjajnom naletu. Konačno su podigli formu i podsjećaju na igru iz prošle sezone. CSKA je imao jednu krizu ali djeluje da su opet uhvatili dobar ritam. Ovo bi mogao biti jedan spektakularan i efikasan meč a radi bolje forme prednost bih dao ekipi Efesa.

Od 20:05h sastaju se Makabi i Valensija. Makabi je faktički ostao bez pšansi za plej of dok je Valensija i dalje u igri. Međutim, da bi ostali u igri, ovo je meč u kome moraju doći do pobjede. Djelovalo je da su u dobrom ritmu ali su u prošlom kolu lako izgubili od ekipe Efesa. Sada se moraju vaditi kod Makabija, koji jeste veliko razočarenje ali je ekipa koja ima kvalitet. Valensiji gori pod nogama ali nekako djeluje da će ovde napraviti korak unazad i da će Makabi slaviti.

Od 20:30h sastaju se Bajern i Panatinaikos. Bajern je imao blagu krizu ali u poslednje dvije utakmice došli su do pobjeda i sada su opet na putu ka plej ofu. Međutim, biće još dosta borbe pa su ovo mečevi gdje Bajern nema prava na kiks. Pao igra jako lošu i turbulentnu sezonu. Hezonja je imao dobar debi protiv Barse što je dobra stvar za njih. Međutim, s obzirom da imaju probelma sa izostancima, nije baš realno da iznenade Bajerna.

U petak je na programu pet susreta. Prvi meč nije mnogo rezultatki bitan. Od 18h sastaju se Himki i Alba. Himki je slavio nakon 16 poraza a navodno Miki i Mekolum bi mogli odigrati svoj zadnji meč u duelu sa Albom. Alba je generalno ostavila bolji utisak ali je nezahvalno prognozirati ovaj duel.

od 19h sastaju se Žalgiris i Armani. Žalgiris je dugo vremena bio u plej of zoni. S obzirom na resurse Šiler radi sjajan posao i igraju prelijepu košarku. Međutim, očito je da su pali i trenutno su van plej of zone. Armani je trenutno na 17-10 omjeru i djeluje da su sigurni učesnici plej ofa. Mada, dosta puta su znali prosuti velike prilike pa trebamo biti oprezni sa njima. Ovo će biti fizički veoma zanimljiv obračun i moguće nešto tvrđi meč. Blagu prednost dao bih Žalgirisu jer sigurno nisu rekli zadnju riječ i još žele da se bore za TOP8.

Od 20h sastaju se Olimpijakos i Zvezda. Rezultatski je ovo poprilično nebitan meč. Olimpijakos ima četiri pobjede više ali nemaju ni oni šanse za pelj of. Jesu kvalitetniji i jesu favoriti ali generalno ostali su bez šansi za pelj of i ni pobjeda im neće mnogo pomoći dok će Zvezda pokušati uigrati neke stvari za završnicu ABA lige.

Od 20:45h sastaju se Asvel i Fener. Asvel za sada igra odličnu sezonu. Imaju 12-15 omjer ali s obzirom na sastav i neiskusnog trenera, to su sjajni rezultati. Fener je dobio 11 od poslednjih 12 mečeva i zaista igraju sjajnu košarku. Ali ovakvi mečevi su pravi test. Očekuje se od Fenera da dobije i zato ne bi smjeli kiksirati ali ako krene šut, može biti problema. Ipak, Fener bi treba opravdati ulogu favorita u ovom meču.

Poslednji meč u kolu biće duel Barse i Baskonije u 21h. Barsa je prva dok je Baskonija deseta. I dalje imaju šansi za plej of ali bi morali dobiti ovaj meč da bi ostali u igri. Prosto, prosuli su dosta toga sa po dva poraza od Albe i Asvela i sada se moraju vaditi protiv jačih ekipa. Barsa igra poprilično rutinski i čuvaju vrh. Za očekivati je da u tom ritmu i ovaj meč riješe u svoju korist.