XS
SM
MD
LG

Bosna i Hercegovina još jednom bolja od Sjeverne Makedonije

Juniorke BiH bolje od Sjeverne Makedonije

Ženska juniorska reprezentacije Bosne i Hercegovine pobjedila je i u drugom prijateljskom meču odigranom u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine selekciju Sjevernu Makedoniju rezultatom 5:0.

Selektor Dragan Jevtić napravio je dvije izmjene u odnosu na prethodnu utakmicu. Na gol umjesto Josipe Radoš, stala je Senada Cerić, a Ana Buhač započela je meč umjesto Amre Omeragić. Sa druge strane Astrit Merko odlučio se malo kombinovati sastav.

Kao i u prvom susretu ova dva tima viđena je gotovo ista slika na terenu. Bh. juniorke imale su veći posjed i bile su organizovanije na terenu, dok su se makedonke očekivano branile i rijetkim kontrama pokušavale da urade nešto više ispred gola Bosne i Hercegovine.

Prvi pokušaj na utakmici imala je Alma Krajnić kada je pokušala da ugrozi Ničevsku, ali je njen udarac otišao preko gola. Već u sljedećem napadu nije bilo spasa. Jelčić je prošla po lijevoj strani i fantastičnim centaršutem pronašla na drugoj strani Krajšumović, koja loptu pogađa glavom i šalje u gol za 1:0. Pet minuta kasnije Haračić je sjajnim šutem iz slobodnog udarca pokušala, ali zatresla se prečka.

Još jedna odlična utakmica

U 17. minutu bilo je 2:0. Haračić je ubacila loptu u kazneni prostor, a tu se najbolje snašla Marija-Ana Milinković i iz odbitka prebacila loptu u gol. Na isteku 30. minuta Bosna i Hercegovina došla je do još jednog pogotka, nakon što je Krajšumović u pravo vrijeme poslala loptu u prostor za Krajnić, a napadačica bh. tima pogađa lijevi ugao za 3:0. Jedinu priliku u prvom poluvremenu za gošće imala je Velkova, ali je to sigurno uhvatila Cerić.

U nastavku utakmice igralo se nešto mirnije. U 49. minutu veliku grešku posljednje linije BiH mogla je iskoristiti Božinovska, no malo je nedostajalo da Sjeverna Makedonija smanji rezultat. U 54. minutu Marija-Ana Milinković se lijepo namjestila i pogodila lijevicom prečku, ali četiri minuta kasnije sjajnu akcija započela je upravo od nje. Poslala je odličnu loptu u prostor za Jelčić, a ona je odlučila ostati nesebična i samo servirati loptu na tacni za Krajnić, kojoj nije bilo teško poslati loptu u mrežu za 4:0.

U 66. minutu viđen je i peti pogodak. Nakon duge lopte Bajrić, najbolje se snašla Jelčić i umakla svojim čuvaricama, te sjajno gurnula loptu pored golmanice Koleske. U 80. minutu gošće su imale još jednu priliku, neopreznost Cerić mogla je iskoristiti Milčeska, ali se ispravila golmanica Bosne i Hercegovine i odbranila njen udarac. Na kraju ostalo je 5:0 i tako je Bosna i Hercegovina stigla do drugog trijumfa u ovoj godini. 

Bosna i Hercegovina - Sjeverna Makedonija 5:0 (3:0).
Stadion: Trening centar NS/FS BiH.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Sarajevo).
Pomoćnici: Vesna Miletić (Pale), Aida Jusufović (Sarajevo)
Četvrti sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Žuti karton: Sjeverna Makedonija (Ristovska).

BiH: Cetić, Haračić (od 84. Omeragić), Hasić (od 46. Bajrić), Mujkić (od 69. Topalović), Krajšumović (od 84. Barać), Jelčić (od 81. Stevanović), Marković (od 46. Duvnjak), Buhač (od 46. Ždero), Milinković (od 81. Stojanović), Krajnić (od 69. Husejnović), Vasiljević (od 69. Dabić).

Selektor: Dragan Jevtić.

Sjeverna Makedonija: Ničelska (od 35. Koleska (od 81. Zufrleska), Ristovska (od 35. Milošević), Idrizi (od 81. Ilijovska), Nedeva, Sterleva (od 65. Velkova), Božinovska (od 81. Zafirovska), Milčeska, Sulejmani, Petkovska (od 65. T. Nikolovska), Cokleska (od 65. V. Nikolovska), Velkova.

Selektor: Astrit Merko.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6