XS
SM
MD
LG

Očajni Borac poražen u Mostaru

Velež, Mostar

 

Na stadionu Rođeni u Mostaru večeras je odigrana utakmica 21. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež, koji se nalazio na 6. mjestu sa 34 boda, i FK Borac iz Banja Luke, koji je zauzimao 4. mjesto sa 35 bodova. Na kraju utakmice, dobra igra i potpuno zaslužena pobjeda Veleža rezultatom 2:0.

Rođeni su danas na teren istrčali u sljedećem sastavu: Kjosevski – Ovčina, Zvonić, Cheshmedjiev, Radović – Ćosić, Vehabović, Radovac – Anđušić – Cvijanović, Georgijević.

Na klupi su bili Bogdanović, Alagić, Dario, Zeljković, Behram, Hajdarević, Sijamija, Brandao i Zubanović. Van zapisnika ostali su Bobić, Osmić, Pršeš, Hasanović i Jelovac.

Na drugoj strani, za FK Borac su igrali: Pavlović, Uzelac, Ziljkić, Ćosić, Ntchamda Donalds, Vojnović, Subić, Bosančić, Vranješ, Meleg, Zakarić. Na klupi su bili Lakić, Šikanjić, Čavić, Tahrić, Javorac, Borovčanin, Georgiev i Mehanović.

Trener Feđa Dudić je izvršio malu rotaciju igrača tako što se Ovčina spustio na poziciju desnog beka, a Ćosić se pomjerio prema veznom redu. Upravo je Ćosić u 7. minuti uputio dobar centaršut pred gol Borca, ali odbrana gostiju odbija loptu u korner. U 17. minuti Cvijanović pokušava uposliti Georgijevića, ali Vojnović odbija loptu u korner, nakon kojeg Zvonić ima šansu da se upiše u listu strijelaca, ali njegov udarac sa vrha 16-erca odlazi zamalo pored stative gola Pavlovića.

U 26. minuti Radović dobro izvodi slobodni udarac, a golman Pavlović vrhovima prstiju odbija loptu u korner. Rođeni su cijelo vrijeme diktirali tempo, pas igrom gradili napade, dok se Borac postavio defanzivno, te vrebao priliku iz kontre nakon osvojene lopte, kojih nije bilo puno.

Pred kraj prvog poluvremena Ćosić je šutirao iz dobre pozicije, ali lopta ide preko gola. I kada se činilo da će se  na poluvrijeme otići bez golova, Rođeni dolaze do  gola. Radovac dodaje do Anđušića, koji preciznim udarcem pogađa donji lijevi ugao gola Pavovića. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena. Tako se na odmor otišlo sa zasluženom prednošću Veleža rezultatom 1-0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju u istom sastavu, dok je kod gostiju Mehanović zamijenio Bosančića, koji je u jednoj prilici bio blizu da dobije drugi žuti karton, kada je nabio loptu nakon sudijskog zvižduka. Rođeni odlično otvaraju drugo poluvrijeme i u 50. minuti preko Cvijanovića dolaze do prednosti od 2-0.

Ubrzo je nakon toga iz slobodnog udarca probao i Georgijević, ali lopta ide preko gola Pavlovića. U 54. minuti gosti visoko oduzimaju loptu, ali na kraju Ovčina uspijeva omesti Ziljkića pred golom Kjosevskog. Nakon toga, na drugoj strani Anđušić se opet nalazi u šansi, ali bez promjene rezultata. U 56. minuti dobra akcija Vehabovića i Radovića, koji šutira ali Pavlović dobro reaguje.

U 63. minuti opet Anđušić prijeti, ali Pavlović pokazuje zašto je jedan od najboljih golmana u m:tel Premijer ligi BiH. Prije toga, gosti su izvršili dvostruku izmjenu, izašli su Vranješ i Zakarić, a ušli mladi igrači Čavić i Šikanjić, što je bio znak da je Borac shvatio da večeras ne može do bodova na stadionu Rođeni.

U 70. minuti Rođeni rade dvostruku izmjenu. U igru su ušli Brandao i Zubanović, a izašli su Georgijević i Zubanović. Nakon toga, u 83. minuti priliku za igru dobio je Behram umjesto Cvijanovića. Svoj udarac je oprobao i Vehabović, ali Pavlović dobro brani i odbija loptu u korner, nakon kojeg je Zubanović probao glavom, ali bez uspjeha.

Pred kraj utakmice priliku za igru dobili su Alagić i Hajdarević umjesto Češmedijeva  i Vehabovića. Do kraja nije bilo većih prilika, tako da su Rođeni upisali važnu i zasluženu pobjedu rezultatom 2:0.

Izvor: velež.ba 


Radnik 3 : 1 Mladost
Velež 2 : 0 Borac
Olimpik 2 : 0 Sloboda
Tuzla City 2 : 0 Željezničar
Sarajevo 0 : 1 Zrinjski
Krupa 1 : 1 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 21 13 7 1 46
2 Široki Brijeg 21 11 5 5 38
3 Zrinjski 21 12 2 7 38
4 Željezničar 21 11 4 6 37
5 Velež 21 10 7 4 37
6 Borac 21 11 2 8 35
7 Tuzla City 21 10 3 8 33
8 Sloboda 21 6 4 11 22
9 Radnik 21 4 7 10 19
10 Mladost 21 6 1 14 19
11 Olimpik 21 5 1 15 16
12 Krupa 21 3 5 13 14