XS
SM
MD
LG

Na Jahorini održana prvenstva Luksemburga i Meksika u slalomu

Marko Šljivić

Državna prvenstva Luksemburga i Meksika održana su jučer i danas na Jahorini.

Prvenstvo Luksemburga je trebalo da se održi u Austriji, međutim naknadno je došlo do promjene mjesta i izbor je pao na našu olimpijsku ljepoticu. Vožena su jučer dva slaloma, koja su ujedno bila i otvoreno prvenstvo Luksemburga.

Do prvog mjesta je stigao u prvom slalomu Australijanac, Hjug Mekadam sa vremenom 1:39.28 i to je bilo samo deset stotinki brže od Grka, Janisa Atanioua. Treće mjesto zauzeo je reprezentativac BiH, Emir Lokmić, sa zaostatkom od 11 stotinki.

Marko Šljivić je bio peti, a Strahinja Stanišić osmi. Reprezentativac BiH, Dino Terzić završio je na desetom mjestu. Milivoje Mačar je odustao u drugoj vožnji.

U drugom slalomu Janis Ataniou je bio najbrži sa vremenom 1:38.33. Ovaj put drugo mjesto, sa zaostatkom od 92 stotinke je zauzeo Nikol Nimajer iz Švajcarske, dok je treće mjesto na podijumu pripalo Tvrtku Ljutiću iz Hrvatske sa gotovo dvije sekunde zaostatka.

Dino Terzić je bio najbolje plasirani bh. skijaš na petom mjestu, Emir Lokmić je diskvalifikovan nakon druge vožnje, a Milivoje Mačar i Marko Šljivić nisu uspjeli doći do kraja prvog laufa. Reprezentativac Srbije, Strahinja Stanišić zauzeo je osmo mjesto.

Danas je voženo prvenstvo Meksika koje je također zamijenjeno Jahorinom. Ono je trebalo da se održi u Toblahu.

Tvrtko Ljutić je bio najbrži sa vremenom 1:40.10, a to je bilo 48 stotinki brže od Janisa Atnioua iz Grčke. Treće mjesto zauzeo je Hjug Mekadam iz Australije. Od bh. reprezentativaca, Dino Terzić je bio deveti, a Emir Lokmić 13. Milivoje Mačar, Marko Šljivić, te Strahinja Stanišić nisu završili svoje vožnje.

U drugom slalomu svoj fantastičan nastup na Jahorini je zaokružio Janis Ataniou sa novom pobjedom, ovaj put ispred Nikole Nimajera i Marka Šljivića. Emir Lokmić je bio četvrti, a Milivoje Mačar i Dino Terzić nisu stigli do cilja. Strahinja Stanišić je zauzeo deveto mjesto.