XS
SM
MD
LG

Reagovanje na transparent u Bugojnu

Poštovani članovi UO RS BiH!

Apsolutno se slažem sa većim dijelom pisma koji je g. Šegrt napisao i radi jasnijeg obrazloženja jučerašnjeg događaja napisaću nekoliko rečenica.

Rukometni savez Republike Srpske će se svakako danas obratiti zvaničnim saopštenjem koje se vjerovatno mnogima neće sviđeti. Sramni transparant je u dvoranu Bugojno unesen oko 14 časova od strane navijačke grupe „BH Fanatikos“, u to vrijeme  gospodin Alija Hasić se nalazio u dvorani i nije reagovao. Nakon 15 minuta sadržaj transparenta je objavljen na društvenim mrežama, Fb stranici „navijačke grupe“, stranici rukometna reprezentacija BiH koju vode i uređuju gospodin Šuman i bivši član njegovog Stručnog štaba gospodin Švrakić, sin vlasnika TV Hayat i svim mogućim portalima.

U putu prema Bugojnu sam dobio informaciju o transparentu i tražio odmah da se isti ukloni iz dvorane ili će svi članovi reprezentacije BiH iz Republike Srpske u suprotnom napustiti Bugojno i neće nastupati na utakmici. Dobio sam informaciju da je transparent već uklonjen i iskrenu osudu, kako gospođe Čengić isto tako i gospodina Šahmana koji je u tom vremenu bio van dvorane i radio neke druge poslove po pitanju same utakmice.

Dogovorili smo se da bez tenzija odigramo utakmicu, ali da danas UO RS BiH napiše saopštenje i da se zaštiti gospodin Marinko Umičević, ali i svi drugi članovi UO RS BiH koji pošteno rade za boljitak rukometa i reprezentacije BiH, a predstavljaju u UO i drugim tjelima Saveza, Rukometni savez Republike Srpske.

Iz svega ovoga stoji bivši selektor koji se ne može pomiriti sa činjenicom da RS BiH nije društvo jednog lica, njegova prćija i da se neko drznuo da uradi nešto što je davno trebalo uraditi. Kao član UO RS BiH tražim da gospođa Čengić napiše saopštenje u ime RS BiH i osudi postupke kvazi navijača.

Igračima, selektoru i njegovim saradnicima čestitam pobjedu i oni su najbolje pokazali da je ovo reprezentacija svih nas.

Pobjeda je i veliki trijumf ovog UO RS BiH kao potvrda njegovog dobrog rada.

 

Srdačan pozdrav!

Vojislav Rađa

 

NAPOMENA: Po pitanju provokativnog transparenta oglasio se i Aleksandar Miljuš, član UO RS BiH iz Republike Srpske, koji je naveo sljdeće:

„Saglasan sam sa prethodna dva člana UO RS BiH u osudi transparenta koji nemaju mjesto u poslovima koje obavljamo“.

Srdačan pozdrav od Aleksandra Miljuša