XS
SM
MD
LG

Crnogorci sa sedam takmičara na trci "Beograd-Banjaluka"

Reprezentacija Crne Gore jedna je od selekcija koja će nastupiti na 15. biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka".

Crnogorci su objavili da će u timu, koji predvodi selektor Filip Stanišić, biti kapiten Goran Cerović, Danilo Vukčević, Ivan Gardašević, Slobodan Milonjić, Miloš Lazarević, Aleksandar Radunović i Zoran Tepavčević.


"Zbog teške situacije sa korona virusom u Crnoj Gori posljednjih nekoliko mjeseci, predstavnici našeg nacionalnog tima nisu imali broj trka u nogama kakvom smo se nadali, ali su to vrijeme iskoristili vrijedno trenirajući i pokazali su zavidan nivo forme na pripremama koje su održane prošle sedmice u Podgorici", rekao je Stanišić, a prenosi zvanična stranica trke.


On dodaje da neće biti lako na UCI etapnoj trci koja će biti vožena od 22. do 25. aprila: "Trka Beograd – Banjaluka je jedna od najprestižnijih u regionu, što pokazuju i imena ekipa i nacionalnih selekcija koje ona privlači iz godine u godinu. Kapiten naše reprezentacije imao je već četri učešća na ovoj trci i svjedoči o zahtjevnosti i težini iste. Očekujemo od naših vozača da nastupe hrabro i timskim radom pokušaju doći do što boljeg rezultata."


Biciklistički savez Crne Gore je mlad Savez, oformljen je u aprilu 2019. godine, a članstvo u UCI dobio je u oktobru 2020.


"Najznačajniji rezultati nacionalnog tima Crne Gore su plasman naših vozača Gorana Cerovića i Danila Vukčevića među top 10 na drumskoj trci na Balkanskom prvenstvu 2020. i 2019. godine i Aleksandra Radunovića 2019. godine u disciplini individualni hronometar (ITT)", rekao je selektor.


Ove godine će pokušati odvesti što više kvalitetnih trka.
"Cilj reprezentacije je da odradi nekoliko kvalitetnih trka poput trke Beograd - Banjaluka, gdje bi takmičari sakupili što više iskustva koje bi i prenosili na mlađe naraštaje sa ciljem stvaranja baze biciklista koja bi nam omogućila da u godinama koje slijede budemo što konkurentniji u regionu pa i šire", istakao je Stanišić.