XS
SM
MD
LG

Radnik prekinuo niz bez pobjede protiv Lokomotive

Radnik slavio u Brčkom

Ako ikada neki derbi meč opravda očekivanja, onda se to desilo u duelu 15. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine u Brčkom. Radnik je pobjedio rezultatom 1:3 Lokomotivu i tako prekinuo niz od sedam utakmica bez pobjede nad Lokosicama, a prvi još od avgusta, 2017. godine u gostima.

Bijeljinke su na Lokomotivi odigrali svoju najbolju utakmicu na gostovanjima ove sezone i potpuno zasluženo došle do sva tri boda, te potvrdile da u ovoj takmičarskoj sezoni igraju jedan veoma dobar fudbal. Osim ovoga, revanširale su se indetičnim rezultatom za poraz od prije dva kola na ovom stadionu.

Prvu priliku na početku utakmice imala je domaća ekipa. Damjanović je prošla po desnoj strani i ubacila loptu u kazneni prostor, gdje je pronašla Vujadin, a njen udarac, odbranila je Babić i izbacila loptu u korner. Sa druge strane, prva ozbiljna šansa bio je i pogodak. Njeguš je u 17. minutu sa nekih 30 metara udaljenosti sjajnim lob udarcem savladala Vasić i tako postigla jedan od naljepših pogdaka ove sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. U 30. minutu kontranapad za Radnik izvela je Krajšumović, koja je na drugoj strani pronašla Radulović, ali jedna od najmlađih fudbalerki na terenu šutirala je pored desne stative. Ipak, tri minute kasnije nije bilo spasa za domaćina. 

Dobra utakmica na stadionu Lokomotive

Stojanović je sjajno pronašla Radulović, a njoj nije bilo teško zaobići golmanicu Vasić i poslati loptu u mrežu za 0:2. U samom finišu prvog poluvremena kod Lokosica je isključena Faćić, koja je srušila Krajšumović kao posljednja igračica odbrane, pa joj je glavna sutkinja Almasa Hodžić iz Breze pokazala direktan crveni karton. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije promjenio, pa se na odmor otišlo sa dva gola prednosti za gošće.

U nastavku, Lokomotiva je očekivano morala ići na sve ili ništa, jer su imali zaostatak, a u 49. minutu nakon što je Mitrović oborila desetku brčanskog tima, Nikolinu Vujadin, dosuđen je kazneni udarac za domaćina. Siguran realizator bila je Damjanović i tako vratila u život Lokosice. Taj pogodak kao da je malo uzdrmao Radnik, koji se nešto više bio povukao i organizovano branio, a Lokomotiva je na sve načine pokušavala da dođe do izjednačenja. Najbolja prilika bila je u 66. minutu kada je Vujadin šutirala u lijevi ugao Babić, ali je ona to odbranila.

Ipak, tačku na "i" deset minuta kasnije postavila je Marković, koja je sjajno prošla po desnoj strani i pogodila mrežu za 1:3, što je ujedno bio i šah-mat. Do kraja su domaće imale priliku još preko Zukić i Vujadin, ali rezultat se nije mjenjao i tako je Radnik stigao do još jedne pobjede ove sezone i nakon ovog kola zauzeo četvrto mjesto na tabeli sa 24 osvojena boda, dok su Lokosice ostale na 22 i na petom mjestu. 

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Radnik Bijeljina 1:3 (0:2).
Stadion: Lokomotiva.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Almasa Hodžić (Breza).
Pomoćnici: Nejra Ališpago (Sarajevo), Milka Rokić (Gradiška).
Crveni karton: Ajla Faćić u 41. minutu (Lokomotiva Brčko).

Lokomotiva: Vasić, Džanić, Zukić, Trujić, Vujadin, Smiljanić, Malinović (od 46. Novaković), Dabić (od 73. Mirkić), Faćić, Damjanović, Vasiljević. 

Trener: Milorad Ilišković.

Radnik: Babić, Lukić, Mitrović, Krajšumović, Šakotić (od 59. Blagojević), Marković, Njeguš, Radulović (od 87. Stevanović), Stokanović (od 78. Jović), Stević (od 59. Tešić), Stojanović. 

Trener: Jelena Milović.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6