XS
SM
MD
LG

   Nećemo razočarati, pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat

Muamer Vila

U utorak 6. aprila na Gradskom stadionu u Banja Luci sa početkom u 18:00 sati, uz TV prenos na Areni Sport, u prvoj polufinalnoj utakmici najmasovnijeg takmičenja u Bosni i Hercegovinu,  Kupu, sastaće se domaći FK Borac, klub svijetle tradicije i Fudbalski klub Klis iz Buturović Polja, koji je prije dvije godine svojim rezultatima u pomenutom Kupu  napravio pravo čudo, zadivio fudbalski svijet plasmanom među osam najboljih ekipa u Kupu BiH. U ovogodišnjem  takmičenje hercegovački Hofenhajm je postigao istorijski uspjeh, plasirao se u polufinale Kupa BiH .

Pred ovu istorijsku utakmicu u Banja Luci za sagovornika koji će najaviti ovo polufinale izabrali smo fudbalsku legendu, 35- godišnjeg Muamera Vilu, rođenog Jablaničanina, rasnog strijelca, pravu mašinu za golove i noćne mora za sve golmane. Kako neko reče, samo da je imao nekoga da ga malo „pogura“,  uz malo sreće,  bio bi uz rame sadašnjih najvećih zvijezda bh. fudbala, šteta, ne samo za ovog skromnog čovjeka, nego i za bh fudbal.  

Kakva su Vaša očekivanja pred prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH u Banja Luci sa domaćim Borcem , pitali smo Muamera Vilu jednog od najzaslužnijh za istorijske uspjehe fudbalskog čuda iz Buturović Polja?

„Ovo je nagrada igračima za dobar rad posljednjih godina, istrčati na Gradski stadion u Banja Luci i igrati polufinale Kupa BiH je vrhunac u mojoj karijeri.Igrači, Uprava kluba i navijači jedva čekaju da sudija Antoni Bandić svira početak utakmice.Borac je, naravno, veliki favorit, to je odličan tim, klub svijetle tradicije koji u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Na nama je da damo svoj maksimum, da odigramo jednu dobru utakmicu. Trebamo biti hrabri i vjerovati, prvo u sebe, i naše kvalitete.Naša največa snaga je timski duh i ljubav prema našem klubu, želimo da se predstavimo u najboljem svijetlu, obećavam navijačima da ih nećemo razočarati i da ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat pred revanš u Vrapčićima“, riječu su Muamera Vile, fudbalera Klisa.