XS
SM
MD
LG

Dajte nam da igramo fudbal

Igor Mirković i Milenko Milekić

MRKONJIĆ GRAD - U redovima mrkonjićke Slobode zabrinuti su što je odgođeno takmičenje u drugim i regionalnim ligama. Stručni štab, uprava kluba i fudbaleri  ne mogu da vjeruju da se takmičenje održava u Premjer ligi BiH i Prvoj ligi Republike Srpske, a da su pod „ledom“ takmičenja u nižim rangovima.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković, mišljenja je da nadležni organi treba da što prije dozvole odigravanje utakmica u nižim ligama.

-S obzirom da se igra Premjer i Prva liga RS ne vidim nikakav razlog zašto bi se u drugim ligama pauziralo. Nadam se da će Ministarstvo sporta i Štab za vanredne situacije imati sluha i dozvoliti odigravanje utakmica. Zamolio bih ljude iz Fudbalskog savezu Republike Srpske i resornog ministarstva da nam izađu u susret i dopuste odigravanje prvenstvenih mečeva, uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera. Nije mi jasno da se igraju utakmice u nekim sportovima u dvorani,  a da ne može na otvorenom terenu gdje je manja mogućnost izbijanja zaraze. Vjerujem da će se u toku sedmice donijeti odluka da se za vikend mogu igrati mečevi u svim ligam. Bila bi tragedija kada bi se prekinula liga. Mislim da bi fudbal u Republici Srpskoj otišao u dubiozu. Pitanje koji bi klubovi ostali, jer se većina klubova finansira otežano i uz pomoć donatora. Vjerovatno će ti ljudi dići ruke od fudbala, a i ovako je situacija alarmantna - kaže Mirković.

Starteg Mrkonjićana, kaže da je veliki problem što je prekinut i trenažni proces u svim klubovima.

-Ne trenira se. Nema okupljanja igrača. Ali samo da krene takmičenje, sve ćemo mi to nekako prevazići u interesu fudbala. Već smo prije pola godine imali jednu pauzu i ako ovo potraje, omladina će se okrenuti nekim drugim stvarima. Nadam se da nećemo izgubiti mlade igrače na taj način, što bi bilo pogubno za fudbal. Još jedn apel da se što prije dozvoli odigravanje prvenstvenih mečeva . U interesu fudbala - kaže Mirković.

I prvi čovjek Slobode Milenko Milekić, kaže da je stanje teško i ako se hitno ne riješi pitanje nastavaka takmičenja u Drugoj ligi fudbalu se ne piše dobro.

-Sve što kažem može biti protumačeno pogrešno. Samo znam da prekid takmičenja ne odgovara klubovima. Mi smo u posebno teškoj situaciji, jer sve utakmice igramo na strani. Veliki problemi su kako obezbijediti uslove za redovno treniranje ekipe. Očekivali smo da će se izgradnja stadiona završiti do kraja aprila, ali zbog lošeg vremena već sada je jasno da od toga nema ništa. Loše vremenske prilike ne dozvoljavaju da se teren pripremi za odigravanje utakmica - kaže Milekić.

 

 


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10