XS
SM
MD
LG

Najava 34. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je poslednje kolo regularnog dijela Evrolige. Velika borba vodiće se za ulazak u plej of jer je četiri tima u igri za dvije pozicije.

Kolo kreće od 19h. Žalgiris i Panatinaikos igraju rezultatski nebitan meč. Žalgiris je odigrao odličnu sezonu bez obzira što neće ući u plej of. Šiler može biti zadovoljan sezonom i sigurno bi pobjedom htjeli završiti sezonu. Pao je imao tešku sezonu a za njih večeras nije kraj jer će sledeće sedmice nadoknaditi mečeve sa Zenitom i CSKA. 

U istom terminu sastaće se i CSKA i Asvel. CSKA je u borbi za drugu poziciju pred plej of i ako dobiju oba meča koji imaju do kraja, biće drugi. Sa druge strane, Asvelu je ovo nebitan meč ali definitivno i oni mogu biti zadovoljni sezonom.

Od 19:45h igra se jedan od najbitnijih mečeva u kolu. Fenerbahče dočekuje ekipu Reala. Feneru je ovo bitan meč jer će pobjedom najvjerovatnije imati prednost domaćeg terena u plej ofu. Sa druge strane, Realu treba pobjeda jer sa njom sigurno idu u plej of. Mogu ući i porazom ali tada će zavisiti od drugih rezultata. Fener je sigurno tim koji igra bolju košarku ali se Veseli povrijedio i to je za njih problem. Sa druge strane, Real izgleda baš loše i veliko je pitanje da li će uspjeti da se skupe i dobiju ovaj meč. U svakom slučaju ovo je meč koji ne treba propustiti jer će sigurno biti velike borbe.

Od 20h sastaju se Alba i Zvezda. Alba je i ove sezone bila zanimljiva ekipa. Igrali su dobru košarku i bili su neugodni za skoro sve ekipe. Zvezda sa druge strane ima baš lošu sezonu a sada imaju probleme i sa koronaviruom. Meč je generalno nebitan ali može biti zanimljiv.

Od 21h sastaju se Valensija i Baskonija. Ovo je uz Fener i Real, najbitniji meč u kolu. Oba tima imaju šansu za plej of ali ne zavise samo od sebe. Ako Real dobije, Baskonija ne može proći. Ako Real izgubi, pobjednik ovog meča ide u TOP8. Ako Real dobije, Valensija prolazi uz pobjedu i jedan poraz Zenita. Što se samog meča tiče, realno je da ovo bude rovovska bitka u kojoj će odbrane dominirati i zaista je teško 

U petak program otvaraju Zenit i Makabi od 19h. Zenitu ovo neće biti poslednji meč jer će nadoknaditi meč sa Panatinaikosom. Sa dvije pobjede koje bi realno trebali ostvariti, prošli bi u TOP8 fazu. Međutim, problem za Zenit je veoma loša forma pa je moguće svašta da se desi. 

Od 20h sastaju se Olimpijakos i Himki. Jedan od mečeva koji nisu mnogo bitni jer nemaju apsolutno nikakav rezultatski značaj. Oli bi trebao dobiti meč ali ni jedni ni drugi nemaju neće mnogo dobiti kroz ovaj meč.

Od 20:45h sastaju se Armani i Efes. Oba tima idu u plej of i čak s emože poklopiti da se sastanu u četvrtfinalu. Efes igra u mnogo boljoj formi i djeluju kao tim koji igra najbolju košarku u ovom trenutku. Armani će ući u plej of ali djeluje da su u padu što se forme tiče. Ovo će sigurno biti zanimljiv meč a moguće je i da bude efikasan meč.

Poslednji meč u kolu igraju Barselona i Bajern od 21h. Barsa će biti prva nakon regularnog dijela dok će Bajern zavisiti od rezultata i shodno njima zauzeće određenu poziciju. Ali sigurno idu u plej of što je njima najbitnije. Što se samog meča tiče, biće velike borbe i fokus će biti na odbrani jer i jedni i drugi igraju dobru odbranu. Bajern je razbio Barsu u Minhenu pa je za očekivati da se sada Barsa pokuša osvetiti.