XS
SM
MD
LG

Obadović nije zaboravio da daje golove

Filip Obadović FK Kabel - foto: lična arhiva/Jelena Grlić

Neočekivanim porazom lidera u Vranje i pobedom Kabela u derbiju protiv OFK Žarkova, u vrhu se zakuvalo, i prednost Kragujevčana, od deset bodova u jednom trenutku, istopila se na četiri. 

Derbi na Štrandu protekao je u znaku poletnog i ambicioznog domaćina. U pripremi utakmice trener Zoran Vasiljević je bio u dilemi kome da ukaže poverenje u navalom redu, s obzirom na problem sa realizacijom. Visoki napadač Filip Obadović dugo je kuburio sa povredama i ograničenim minuta u igri. Kad su se stekli uslovi, stručni štab je odlučio da ga od prvog minuta gurne u vatru. Obadović je sa dva gola opravdao poverenje, pogodci novajlije su dobro došli, pogotovu kada se drugi strelac lige, Mesarević, povredio u poluvremenu i sve je mirisalo na još jedan remi.

- Obadović nije nepoznat široj javnosti, i pre Farskih ostrva, gde je proveo šest meseci, igrao je dve sezone u Javor Matisu. Poseduje fudbalski gen i inteligenciju, i sa visinom preko 190, ima dobru kordinaciju. Krhke je građe, ali ima osećaj za duel, u skoku je dominantan, odlično barata loptom - nije krio pohvale Vasiljević na račun mladog strelca, i dodao da je svojevremeno igrao fudbal sa njegovim ocem, sada trenerom. 

Vredi ukratko opisati akcije kod postignutih golova i shvatiti da su tvrdnje poznatog stručnjaka na mestu. Nakon slobodnog udarca Karaća, na odbijenu loptu od stative naleteo je Obadovic i postigao prvenac u crveno-crnom dresu. Bihorca  je presekao akciju rivala, ugledao je slobodnog Obadovića, sledi efektan udarac u dalji ugao i drugim golom derbi je praktično odlučen. 

Vasiljević smatra da je Prva liga višestruko interesantnija od Superlige.

- Kad me novinari pitaju u najavi ima li favorita, nisam u stanju da procenim epilog bilo koje utakmice. Ne znaš da li je teže igrati derbije ili sa ekipama koje se bore za goli život. Ako odeš recimo u Vranje, Kraljevo, ili Zemun, nisi siguran da ćeš pobediti. Nas je Zemun u dva navrata savladao, što je nezamislivo u Superligi, da autsajder iznenadi favorita - naglašava i nastavlja: - Po nepisanom pravilu, kad krenu loši rezultati oni se nastave u seriji, isto tako važi za uspešan niz. Primer za iznetu tvrdnju je slučaj GFK Jagodine koja još nema pobedu u nastavku, RFK Grafičar je tek u prošlom kolu zabeležio prvi trijumf, da ne pominjem uspešnu seriju OFK Žarkova, Kolubare, Železničara... U našoj ligi teško je kad pobeđuješ, kad igrači uzlete i treba ih "vratiti" na zemlju, ili kad gubiš moraš podići tim i vratiti samouzdanje. Drugi deo prvenstva je teži jer nema popravnog, zato je svaki bod zlata vredan, i teško će se osvajati - predviđa Vasiljević, trener tima iz vrha. U odnosu na konkurente, po pitanju infrastrukture i finansija su inferiorni, ali to nadoknađuju igrački, i kao da ih nevolje još više čeliče i čine još boljim.