XS
SM
MD
LG

Pobjede lidera, Haslebankov Barton nastavio sa sjajnim igrama

Foto: Efl.com

Danas je odigrano 41. kolo Lige 1. Prvoplasirane ekipe su došle do pobjede a bilo je i iznenađenja.

Fudbaleri Hala savladali su Plimut u gostima sa 3-0. Luis-Piter donio je vodstvo gostima a u nastavku su pogađali Magenis i Dokerti. Do pobjede je došao i drugoplasirani Piterboro. I Poš je slavio sa 3-0 a savladali su Svindon. Dembele je postigao dva gola u prvom poluvremenu dok je u nastavku Klark-Heris pogodio za konačnih 3-0.

Barton Džimi Flojda Haselbanka, savladao je Portsmut sa 2-1. Golovima Fondopa i Pauvela, gosti su poveli 2-0. Čarli Danijels uspio je samo ublažiti poraz Portsmuta. U duelu nekadašnjih premijerligaša, Čarlton je savladao Sanderlend u gostima sa 2-1. Autogolom Skovena i golom Gilbija, Čarlton je poveo sa 2-0. Skoven je uspio smanjiti na 2-1 ali Sanderlend nije imao snage da dođe do boda.

Do bitne pobjede u borbi za opstanak došao je Vigan. Vigan je malo i iznenađujuće deklasirao Donkaster sa 4-1 u gostima. Golovima Dodoa, Asgarda i Otabor-Viva, Vigan je poveo sa 3-0. Ričards je smanjio na 3-1 a Vil Kin postavio je konačan rezultat.

Hal je prvi sa 79 bodova, drugi je Piterboro sa 76 dok Sanderlend ima 71 bod. Na dnu su Vigan i Bristol Rovers imaju po 38 bodova, Svindon 37 a Ročdejl 33 boda.