XS
SM
MD
LG

Miloš Milovanović: Nadogradnja čairskog trijumfa

Miloš Milovanović - foto: fknapredak.rs

Pobeda u komšijskom derbiju na Čairu bila je slatka, ali slede nove obaveze i izazovi. U danas pod Bagdalu stiže Mačva. Navijači, koji su ekipu ispratili u Niš bakljadom, su prezadovoljni, ali i poručuju da protiv Šapčana ne sme biti opuštanja…

- I da pobedimo naredne tri utakmice, nemamo pravo na opuštanje. Ukoliko trijumfujemo protiv Mačve bićemo peti, trenutno smo deveti po učinku u prolećnoj sezoni. To je veliki kapital, a igramo non-stop pod pritiskom. Ponoviću ono što sam pričao i kad mi je bilo najteže, verujem u ove momke, u naš rad. I to polako isplivava. Što se tiče Mačve, u pitanju je ekipa koju jako dobro poznajem i odgovorno tvrdim da ne bi bila tu gde jeste na tabeli da su imali sređenu situaciju u klubu. Izuzetno talentovan i mlad tim, dobro ukomponovan sa nekoliko starijih igrača. Od golmana Gordića, koji je mladi reprezentativac Srbije, preko Ortiza, sjajnog napadača iz Kolumbije, koji je 2000. godište, do Ćirkovića, koji je došao iz Austrije, a sad ga traži pola klubova iz lige. Mi imamo naš put, na kojem je sledeća prepreka Mačva. Znam sigurno da momci neće potceniti Šapčane i očekujem pobedu - jasan je Napretkov strateg Milan Đuričić.

Iskusni defanzivac Miloš Milovanović se prvo zahvalio navijačima na lepom ispraćaju na komšijski derbi:

- Hvala im, ispraćaj uz bakle bio je motiv više za pobedu i drago mi je što smo ih obradovali, jer znamo koliko im znači trijumf u srpskom "el klasiku". Sada predstoji duel sa Mačvom. Nećemo je, sigurno, potceniti. Situacija u kojoj se nalazimo nam to nikako ne dozvoljava. Cilj nam je da se na tabeli što pre nađemo iznad crte, koja odvaja bezbedne, od potencijalnih putnika u niži rang. I neophodna nam je nova pobeda, kao nadogradnja čairskog trijumfa i nadam se da su tri boda iz Niša samo uvertira u uspešnu seriju za proboj ka sredini tabele.

Kadrovska situacija je povoljna, nema problema sa povredama, ni kartonima, pa će stručni štab imati mogućnost da ukomponuje sastav koji će u ponedeljak veče, utakmica je zakazana za 18 časova, ponovo obradovati navijače.