XS
SM
MD
LG

Fantazi: Najava 32. kola

Pred nama je 32. kolo Premijer lige. Biće zanimljivo za igrače Fantazija, posebno jer Totenhem ima duplo kolo.

MOJA EKIPA

Ja sam u prošlom kolu nazadovao nekih 15ak hiljada i sad sam van 159 hiljada ali s obzirom da sam išao -8 i ''genijalno'' izbacio Dalasa, mogu biti zadovoljan. U ovom kolu sam išao -4. Izbacio sam Targeta i De Brujnea a ubacio Holdinga i Salaha.

Inače mi je Martinez golman ali od nekog duplog kola kad sam palio Benč Bust, imam Fabijanskog na klupi. Sad sam odlučio iskoristiti ga jer je realniji njegov CS protiv Njukasla nego Martinezov protiv Sitija. Holding protiv Fulama ima šansu za CS mada Arsenal uvijek može naći način da primi gol. Robertson bi mogao fine bodove protiv Lidsa donijeti, Kresvel je upitan ali i ako propusti Njukasl igraće naredne mečeve pa ga nisam vadio. Ako bude igrao može donijeti bodove u oba pravca. Tu je i Koadi koji bi protiv Šefilda realno trebao bar CS donijeti.

Vezni red mi je jako dobar. Salah i Žota možda nisu toliko pametan izbor gledajući samo jedno kolo ali dugoročno da jer moraju juriti TOP4 i spasiti bar malo sezonu. Protiv Lidsa sam nekako siguran da Žota kreće sa klupe ali to kod njega i ne znači previše jer i kad uđe sa klupe može donijeti bodove a Salah će pokušavati i radi Liverpula ali i radi borbe za najboljeg strijelca lige. Bruno protiv Barnlija bi mogao uraditi nešto ali ne vjerujem u dvocifren broj bodova. Tu je i brat Lingard. Prošlo kolo mi je izvukao kao kapiten, igra u životnoj formi i realno može i protiv Njukasla nešto napraviti.

Bamford je u napadu ali od njega ne očekujem ništa. Tu je i Hari Kejn. Ima duplo kolo i to gostovanje Evertonu i kući Sautempton. Po meni bolje opcije za Tripl nema do kraja sezone i zato sam odlučio da mu dam Tripl pa šta bude.

IZBOR KAPITENA

Po meni kapitena treba prije svega birati između Kejna i Sona ali bih prednost dao Kejnu. Jeste Totenhem kilav ali moraju dobijati što više mečeva do kraja i nadati s nekom čudu u borbi za LŠ iako djeluje da ne mogu u TOP4. Kejn svakako juri nagradu za najboljeg strijelca lige a često je efikasan i protiv Evertona a posebno Sautemptona.

Od ostalih, svakako su opcije za kapitena Salah i Bruno a opet ne bih isključio ni Lingarda iz cijele priče. Djeluje da ga neće tako lako stati i da je konačno u sistemu gdje ono najbolje iz njega dolazi do izražaja.

BITNE NAPOMENE

-Nemojte natrpavati ekipu sa igračima Totenhema. Jedan je okej ali preko ne. Imaju duplo kolo da ali sledeće kolo im je prazno i ne isplati se staviti dvojicu a trojicu tek nema smisla ubacivati.

-Vjerovatno je vrijeme da se razilazimo sa igračima Sitija, bar sam ja takav. Realno, titulu će uzeti svakako a igraće do kraja sezone na svaka tri dana. Pa Pep je rotirao i u normalnim okolnostima a sad tek zamislite šta će raditi.

-Arsenal ima fin raspored, Holding je izuzetno jeftin i za 4,2 se isplati probati sa njim. Luiz je out tako da će igrati sigurno a za te pare da donese bar jednom u dva kola bodove, isplati se.

-Ihenačo i dalje igra sjajno. Da je veznjak ja bih razmislio o tome da ga stavim ali u napadu mi se ne isplati da ga stavljam. Svakako vrijedi ispratiti njega i Medisona koji se oporavio dok je Vardi preskup s obzirom na trenutnu formu.

-Ne treba se zalijetati ni sa igračima Čelsija jer će i Tuhel morati rotirati. Eventualno ako idete sa njima, Aspilikuetu stavite i mirni ste bar u odbrani jer igra stalno. Mada, ne djeluju mi više da su tako čvrsti i prije bih ubacio veznjaka odnosno Haverca ali me strah rotacije.

To je to za ovo kolo. Srećno svima!