XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov u lovu na treću evropsku medalju

Reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, nastupiće u nedjelju na Evropskom prvenstvu u Lisabonu.

Majdov brani srebro osvojeno prošle godine u Pragu, a osim toga sa seniorskog Evropskog prvenstva ima još srebro iz 2018. godine u Tel Avivu. Ujedno, ovo će mu biti i prvo takmičenje u 2021. godini i prvo baš od Evropskog prvenstva u Pragu iz novembra prošle godine.

- Još jedno Evropsko prvenstvo.  Malo je kraći razmak između dva Evropska prvenstva, ali je novonastala situacija uticala da se mnogo toga nabaca u malo vremena. Ali, opet imamo isti izazov i isti cilj. Vraćam se poslije pauze i opravka, odradio sam dobar pripremni kamp, malo sam imao problema sa povredama, ali mislim da sam uspio dići formu visoko. Doctore (Ljubiša Majdov, trener i otac, op.a.) je zadovoljan. Svi znamo kakva je devedesetka i kakav nas rat čeka, ali idemo kao i uvijek, meč po meč. Bože pomozi i naprijed do kraja, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.

Žrijeb, kao i obično, nije bio previše naklonjen momku iz Istočnog Sarajeva. Prva prepreka će mu biti Nijemac, Martin Matijas. Radi se o njegovom vršnjaku, ali bez nekih prevelikih uspjeha. Više od godinu i po nije upisao rezultat, pa je sa te strane i nepoznanica. Nisu se do sada sastajali.

Pobjednik tog duela ide na dobro poznate borce, Davida Klamera iz Češke ili Markusa Najmana iz Švedske. Sa Čehom Nemanja ima maksimalan omjer u tri meča, ali nisu radili od 2018. godine i pomenutog Evropskog prvenstva u Tel Avivu. Sa Najmanom je također tri puta radio, dva puta je dobio, a u posljednjem meču u oktobru prošle godine je izgubio na Grend slemu u Budimpešti.

U ovoj liniji žrijeba su još Gruzin, Laša Bekauri, Francuz, Aleksis Metju, zatim Izraelac Li Kohman, te Roland Goz iz Mađarske.