XS
SM
MD
LG

Grafičar razmontirao Trayal

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Najmlađi tim lige dočekuje konkurenta za opstanak iz Kruševca i mada im utakmica nije biti ili ne biti, oba tima žele danas da ubeleže tri boda.

Ništa značajno se ne dešava u prvih 20 minuta, gosti imaju više loptu u nogama, ali odbrana domaćih se pokazala kao uspešniji deo tima. Međutim prvi preti domaćin, igrao se 26. minut. Burmaz je petljao na krilu i kada se napokon odlučio za centaršut, uspeo je da pronađe Lazetića na petercu, njegov udarac glavom nije najprecizniji, lopta je odskakutala kraj stative.

Igra je ponovo anemična, a monotoniju razbija Burmaz u 37. minutu, nakon centaršuta Rakića, loptu sa 6 metara glavom šalje tik kraj stative. Kako je počeo, tako je i završio prvi period igre, bezidejnom i monotonom igrom.

Drugo poluvreme počinje pogotkom, igrao se 48. minut, posle udarca iz ugla najviši u skoku je Burmaz, a Matejević nespretno reaguje i loptu ubacuje u svoju mrežu. Samo minut kasnije uzvraća Golubović na drugoj strani, lopta posle njegovog udarca glavom, završava iznad okvira gola za par centimetara.

Igra se rasplamsala ni nalik prvom poluvremenu. Igra se brže i bolje, a Lazetić u 50. minutu uspeva da promaši ceo fudbal sa 4 metra udaljenosti od gola. Matejević se asistencijom iskupio u 54. minutu, Golubović je polu volej udarcem sa 7-8 metara zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Marong u 59. minutu šutira sa dvadesetak metara, biva izblokiran i lopta dobija čudan luk, pada između zbunjenih Gašića i golmana Jovanovića, što koristi vešti Burmaz i sa par metara je samo ćušnuo u mrežu za novo vođstvo Grafosa. Domaći u nastavku igraju kao preporođeni, a treći gol je delo rezervista. Marjanović je u 69. minutu protutnjao po krilu i kao na tacni uposlio Vidića kome nije bilo teško da uspešno završi akciju šutem sa 10 metara. 

Trajal na sve načine pokušava da preokrene, a strelac jedinog gola Golubović u 83. minutu sa 22 metra pogađa prečku, sreća prati domaću ekipu. Tačku na ovu utakmicu stavlja Vidić u 89. minutu, posle centaršuta Maronga loptu je sa par metara udaljenosti prosto zakucao u mrežu. 

Grafičar u 29. kolu gostuje kod komšija u Dobanovcima, a Trajal dočekuje IMT. 

GRAFIČAR - TRAYAL 4:1 (0:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Čolović Dragan. POM.SUDIJE: Dimitrijević Marko i Pašajlić Milan. STRELCI: Matejević 48. (a.g.), Burmaz 59. i Vidić 69. i 89.min (Grafičar), Golubović 54.min (Trajal). ŽUTI KARTONI: Rakić (Grafičar), Milošević (Trajal).

GRAFIČAR: Stanković, Rakić, Đurić, Lazetić (Vidić), Matić, Burmaz (Zekanović), Babić (Marjanović), Marong, Todorovski, Mrkela, Lazić (Despotovski). 

TRAYAL: Jovanović, Gašić, Sredojević, Golubović, Nikolić (Pavlović), Gogić, Savić (Stepanović), Milošević (Petrović), Punoševac, Vučićević (Jovković), Matejević.