XS
SM
MD
LG

IMT bolji od anemične Kolubare

Foto: H.D.Vujanović

Poslastica je ostavljena za kraj, derbi 28. kola se igra na stadionu pored hale "Ranko Žeravica" gde se sastaju trećeplasirana Kolubara i jedno mesto slabije plasirani domaći IMT.
Gosti od samog početka stavljaju domaćinu do znanja da nisu došli da se brane. Neprekidno atakuju na njihov gol, ali IMT je prvi u mogućnosti da dođe u vođstvo. Ilić je u 8. minutu povukao brzu kontru, prevario Vasiljevića i našavši se sam ispred gola šutirao sa oko 10 metara, golman Kolubare Stanivuković je sigurnom intervencijom osujetio udarac.
Stalnu terensku inicijativu Kolubara ne koristi, ali zato IMT iz ubitačnog kontranapada dolazi u vođstvo. Stefanović je povukao loptu i divno po krilu uposlio Stamenića, koji je iz prve prosledio u srce šesnaesterca Kijevčaninu za laganu egzekuciju, igrao se 33. minut.
Posle postignutog pototka igrači domaćih su se ohrabrili i dva minuta kasnije su mogli da dupliraju prednost. Lazović je sa krila lepo uposlio Ilića, čiji šut sa oko 10 metara brani Stanivuković.
IMT snažno počinje drugo poluvreme. Lučić u 49. minutu vara dva protivnička igrača i loptu ubacuje na peterac, gde je dočekao Stamenić i poslao za malo iznad prečke. Igra Kolubare se po primljenom pogotku raspala kao mehur, sve konce povlače domaći igrači, a to je još izraženije u nastavku. Kijevčanin se u 59. minutu namestio na 16 metara i opalio po lopti, ona završava na gornjoj mreži, iznad prečke gola gostiju.
Malo zatišje je nastupilo do 73. minuta kada Lazović sa 13-14 metara iskosa pogađa dobro postavljenog golmana gostiju. Potom, Dimitrić u 77. minutu biva poslužen kao na tacni od strane Stamenića, izlazi sam pred Stanivukovića, ali brzopleto šutira pravo u njega.
˝Traktoristi˝ zasluženo dolaze do pobede, dok se od pretendenta na Super ligu mnogo više očekivalo. Sledeće kolo IMT ide u goste Trajalu, a Kolubara dočekuje pirotski Radnički.

IMT - KOLUBARA 1:0 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Stojković Uroš i Mihajlović Milan. STRELAC: Kijevčanin 33.min (IMT). ŽUTI KARTONI: Ilić, Stefanović, Stamenić, Vukašinović, Katić i Zorić (IMT), Jovanović, Knežević, Bošnjak, A.Stojanović, Stanković i Milosavljev (na klupi) (Kolubara).
IMT: Katić, Zorić, Vukašinović, Stamenić (Aćimović), Marković, Glišić, Stefanović, Ilić (Dimitrić), Kijevčanin, Lučić (Damjanović), Lazović (Fofana). 
KOLUBARA: Stanivuković, Radovanović, A.Stojanović (Cvetković), Vasiljević, Stanković (Radivojević), Đenić, Simić (Gusnić), Vučetić, Jovanović, Knežević (F.Stojanović), Bošnjak.