XS
SM
MD
LG

(Ne)zadovoljni?

Detalj sa meča - (foto: Miroslav Jelisavčić - Piko)

Nije bilo golova juče u Gornjem Milanovcu, niti mnogo šansi, iako je intenzitet igre bio izuzetno visok. No, bilo je brojnih prekršaja i prekida, obilje žutih kartona. Vodio se praktično pravi fudbalski rat na sredini između Metalca i Inđije, koji su, svako iz svojih razloga, bili gladni celog plena. Za Inđiju, koja je po prikazanoj igri, dokazala da itekako ima s čim da vodi pohod ka izlasku iz zone ispadanja, ni remi nije bez vrednosti.

- Za naše prilike bila je ovo mnogo kvalitetna utakmica, prava takmičarska. Bilo je tenzično, što je normalno, i jednima i drugima je potrebna pobeda - izjavio je šef struke Inđije, Goran Milojević. - Metalac je izuzetno dobra ekipa, imaju svoj sistem i principe igre. Tome smo danas uspeli sve vreme da pariramo i da tražimo gol šansu iz kontre, imali smo jednu veoma izglednu, ali nismo uspeli. Nama je svaka utakmica finalna, u velikom smo problemu na tabeli, i moram biti zadovoljan ovim jednim bodom.

Za Metalac, kako se po najavama iz stručnog štaba i nagoveštavalo, bila je ovo očekivano teška i bitna utakmica. Prema rečima prvog tehnika plavih, Žarka Lazetića, nerešeno jeste najrelaniji jučerašnji ishod, ali utisci u takvom slučaju uvek imaju obe strane novčića.

- Nama su nedostajala dva vezna igrača i mislim da iz tog razloga nismo imali probojnosti, igru između linija, dok je Inđija bila dobro organizovana. Malo me i iznenadila postavkom, očekivao sam da će igrati otvorenije, da će više želeti pobedu, tražiti da se nametnu - kaže Lazetić. - Nismo se najbolje snašli kod toga u smislu pravljenja šansi. Imali smo kontrolu, bili dobri iza lopte, sprečavali njihove kontranapade, ali nisam zadovoljan samim ishodom, jer smo hteli pobedu. Šteta što nismo bili bolji u pasu, što nismo uspevali da dovršavamo akcije. S druge strane, nemamo za čim preterano da žalimo, jer nismo nešto posebo ni napravili, pa ni propustili.

Posle 32. kola Inđija je ostala na 17. mestu i neće imati još mnogo prilika za osvajanje sva tri boda. Već u narednom kolu dočekuju Crvenu Zvezdu. Ni Metalac nije menjao svoju 10. poziciju, s tim što sada ima sasvim zadovoljavajuća 42 boda pred gostovanje Vojvodini, zakazano za 25. april.