XS
SM
MD
LG

Ostaviti srce na terenu i pokazati svima da nismo slučajno u polufinalu

Nedim Kudra

U srijedu 21. aprila u Vrapčićima Arena  „Rođeni“ sa početkom u 15:00 sati odigrat će se revanš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Klisa iz Buturović Polja i banjalučkog Borca. Prvu utakmicu je dobio premijerligaš iz Banja Luke 4:1, mada je 20 minuta prije kraja susreta rezultat bio 1:1, ali tada sjajni veznjak Klisa i strijelac gola za goste, mlađani Aid Kudra napušta teren zbog teške povrede, a nakon toga  slijede pehovi za popularne Klišane. Postigli su dva  dva autogola.

Pred ovu utakmicu obratili smo se šefu struke hercegovačkog Hofenheima koji je došao u ovom takmičenju međi četiri najbolje ekipe, Nedimu Kudri.

-Vaša očekivanja za utakmicu sa Borcem?

„Iskusniji smo za tih 90 minuta u Banjaluci, moja ekipa može još jednom odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, ovaj put ćemo biti malo hrabriji i konkretniji, vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata. Upoznali smo ekipu Borca i vidjeli smo da se radi o jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini, to pokazuje i rezultat sa Koševa gdje su nadigrali Sarajevo. Imamo problema sa sastavom, ali znam da će igrači koji dobiju priliku ostaviti srce na terenu. Želim da sve prođe u fer i korektnoj atmosferi i da još jednom pokažemo svim ljubiteljima fudbala da nismo slučajno u polufinalu kupa BiH kazao je šef struke FK Klisa, Nedim Kudra.

Glavni sudija je Dražem Marić (Bjeljina), pomoćnici, Emir Zahiragić (Sarajevo) i Bojan Maksimović (Modrića), četvrti sudija, Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), delegat, Goran Skoko (Ljubuški), posmatrač  suđenja, Sead Kulović (Sarajevo).