XS
SM
MD
LG

Čeka se odluka Štaba za vanredne situacije Republike Srpske

Mnogi ste nam se obratili porukama I pitali da li znamo šta se dešava sa takmičenjima u nižim ligama.

Prema našim informacijama Fudbalski savez Republike Srpske učinio je sve što je mogao da dođe do popuštanja mjera i da se šampionati nastave. Nema FS RS nadležnost da sam donese odluku i dozvoli odigravanje utakmica.

Očekuju da će Štab za vanredne situacije Republike Srpske na svojoj prvoj narednoj sjednici, da li sutra ili preksutra donijeti odluku da se nakon što su dozvolili trenažni proces, omoguće i nastavak liga.

Ako i bude sjednice, sutra ili preksutra, ranija odluka o zabrani takmičenja  važi do ponedjeljka 26. aprila, pa se mečevi ne bi mogli igrati ovog prvog vikenda, već bi se prešlo u maj. Dakle, u najboljem slučaju bi se sve moglo ‘’pokrenuti’’ 1. i 2. maja. Sem naravno da Štab za vanredne situacije ne donese odluku da mjere ne važe do 26. aprila. U to je ipak teže povjerovati

Svima je naravno jasno da je sada teško organizovati  takmičenje u punom kapacitetu. Moraće se ići, ako se bude nastavljalo, na neku modifikaciju.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske su spremni da odmah nakon što Krizni štab donese odluku reaguju i održe hitne konsultacija sa svojim članovima i  pokušaju pronaći najbolji način da se šampionati okončaju na zelenom terenu.

Podvucimo ipak da se u ovom momentu za sve pita Krizni štab za vanredne situacije.