XS
SM
MD
LG

Pustite nas da se takmičimo

 MRKONJIĆ GAD - Uprava, stručni štab i fudbaleri mrkonjićke Slobode upućuju apel nadležnim da se za vikend odbori takmičenje u drugim i regionalnim fudbalskim ligama u Republici Srpskoj. Mišljenja su da se takmičenje i u ovim ligama može održavati kao i Prvoj ligi Republike Srpske i Premjer ligi BiH. Naravno, sve uz maksimalno poštovanje epidemioloških mjera, koje su propisane od strane Republičkog štava za vanredne situacije.

Šef stručnog štaba Igor Mirković još prije dvadesetak dana u obraćanju za medije istakao je potrebu da se što prije nastavi takmičenje u svim ligama pod okriljem Fudbalskog saveza Republike Srpske.

 -Naš klub je odmah za nastavak takmičenja, jer mislimo da su za to stvoreni uslovi. S tim stavom smo u javnost izašli još prije dvadesetak dana. Odmah poslije finalne utakmice u fustalu, koje je odigrana u Mrkonjić Gradu. Ukoliko želimo da spasimo fudbal u Srpskoj, neophodno je odmah da se nastavak takmičenja u drugim i nižim ligama. Iskreno s nestrpljenjem svi mi u klubu čekamo da se opet fudbalska lopta zakotrlja na drugoligaškim i regionalnim terenima. Moramo učiniti sve da spasimo fudbalski sport. Da ponovo animiramo što veći broj mladih da treniraju fudbal. Da ih izvučemo iz zatvorenih prostora, na zelene terene. Drago mi je što isto žele svi koji vole fudbal. Naš klub apeluje na Republički štab za vanredne situacije da shvati svu težinu neigranja liga i da dozvoli takmičenje. Za nastavak takmičenja su i organi Fudbalskog saveza Republike Srpske. Predlažem takmičarskim organima Saveza da urade najprihvatljiviji model za sve klubove za nastavak šampionata u drugim i regionalnim ligama - kaže Mirković.

 I prvi čovjek Slobode Milenko Milekić, predsjednik Upravnog odbora ističe važnost nastavka takmičenja za fudbalski sport. I očekuje da će se takmičenje nastaviti narednog vikenda.

 Inače, fudbaleri Slobode poslije „lera“ od dvadesetak dana vratili su se ponovo redovnim treninzima.

 -Odmah čim su dozvolile mjere štaba mi smo počeli s treninzima. Radimo već drugu sedmicu. Naravno, problem je što je ekipa izgubila kontinuitet u takmičarskom dijelu. Ali i svi drugi klubovi su u istom položaju. Nadam se da će se za vikend oglasiti pištaljka na svim terenima u Srpskoj - kaže šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković.