XS
SM
MD
LG

Kvartet Budućnosti u Turskoj

Jovanka Radičević

Turski Kastamonu je danas zagolicao maštu svojih navijača objavom na Instagramu sa četiri okačena dresa i porukom: „Namjestite časovnike od 17.30 do 18”.

U tom terminu predstavljene su dvije rukometašice i njihovi brojevi 4 i 77, koji su za sve ljubitelje crnogorskog rukometa više nego jasna asocijacija na najbolji tandem krila na svijetu, Jovanka Radičević - Majda Mehmedović.

Turski klub još nije objavio imena preostale dvije igračice, ali to nije tajna, jer će se saigračicama iz reprezentacije Crne Gore i Budućnosti pridružiti Milena Raičević i Marina Rajčić.

Radičevićevoj će ovo biti četvrti klub u inostranstvu. Iz Budućnosti je otišla 2011. i bila u Đeru dvije godine, sa kojim je 2013. osvojila Ligu šampiona. Potom je pet sezona provela u Vardaru, jednu u ĆSM Bukureštu, da bi se 2019. vratila u Budućnost.

Djevojka koja je po četiri puta proglašavana za najbolje desno krilo na velikim takmičenjima i u Ligi šampiona oprostila se od matičnog kluba.

„Mediji su već pisali o ovome, pa je došlo vrijeme da vam i zvanično predstavim moj novi klub, Kastamonu, čije ću boje braniti od ljeta. Želim da se zahvalim svom matičnom klubu Budućnosti, upravi i navijačima na podršci. Posebno bih se zahvalila mojim saigračicama, bilo je lijepih i teških trenutaka, ali sa vama je sve bilo lakše! Vi ste moja druga familija! Budućnost ostaje moj klub i uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu. Moja zemlja, moj grad! Nadam se da ću se ponovo vratiti na mjesto kojem pripadam”, napisala je 34-godišnja reprezentativka Crne Gore na Instagramu.