XS
SM
MD
LG

Najava 33. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Ovog vikenda na programu je 33. kolo Premijer lige. Biće zanimljivih duela a zbog finala Liga kupa, Mančester Siti, Totenhem, Fulam i Sautempton.

Kolo otvaraju u petak Arsenal i Everton u 21h. Arsenal će u ovom susretu igrati vjerovatno sa kombinovanim timom jer naredne sedmce igraju polufinale Lige Evrope protiv Viljareala. U ligi svakako nemaju za šta igrati pa će Arteta vjerovatno rotirati. Everton ima neke šanse za Evropu ali dosta promjenjiva forma im otežava plasman u Evropu. S obzirom kako ove ekipe igraju, teško je očekivati neki spektakularan meč.

U subotu program otvaraju Liverpul i Njukasl. Liverpul je apsolutni favorit u ovom meču i prosto nemaju pava na kiks u borbi za Ligu šampiona. Sa druge strane, Njukasl ima tešku sezonu ali djeluje da će i pored svega opstati u ligi.

Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se u subotu od 18:30h. Vest Hem dočekuje ekipu Čelsija u borbi za Ligu šampiona. Inače je ovo londonski derbi i meč gdje se Čelsi znao mučiti a ovaj će imati i još veću težinu radi borbe za Ligu šampiona. Domaćima fale Kresvel, Antonio i Rajs dok će Tuhel morati voditi računa i o rotaciji er ih čeka i polufinale Lige šampiona. Nezahvalno je bilo šta prognozirati ali bi ovo mogao biti kvalitetan meč.

Od 21h sastaju se Šefild i Brajton. Šefild je i zvanično u drugoj ligi a Brajton bi pobjedom i definitivno napravio korak ka opstanku. Igraju dobro, osvajaju bodove a da imaju boljeg napadačaka, vjerovatno bi imali i desetak bodova više. U ovom susretu su favoriti i trebali bi dobiti ovaj meč.

U nedelju od 13h sastaju se Vulverhempton i Barnli. Ovo je meč gdje nas sigurno ne čeka efikasan meč i dobar fudbal. I jedni i drugi će opstati ali sezona ni jednim ni drugim nije nešto previše uspješna. Blagu prednost u ovom susretu imaju domaći ali moguće je i da bude 0-0.

Od 15h sastaju se Lids i Mančester Junajted. Rivalitet i mržnja između navijača ovih klubova je velika i Lids će dati sve od sebe da dobije ovaj meč. U odličnoj su formi jer su dobili Siti i uzeli bod Liverpulu dok je Junajted dovoljno dobar da bude drugi. Prvi meč bio je efikasan a takav bi i ovaj trebao biti.

Od 20h sastajus e Aston Vila i Vest Brom. Vila se muči otkako nema Griliša i nisu u najboljoj formi. Sa druge strane, VBA mora ovaj meč dobiti mada su i sa eventualnom pobjedom daleko od opstanka i realnije je da završe u drugoj ligi. Ne treba očekivati previše dobar fudbal a moguće je da Vila konačno dođe do pobjede.

U ponedeljak se sastaju Lester i Kristal Palas u 21h. Lester je ušao u finale FA kupa i juriće prvu titulu nakon 52 godine u ovom takmičenju. U ligi se bore za TOP4 dok se gosti ne bore ni za šta i ovo je tipična Hodžsonova sezona. U ovoj utakmici Lester je favorit i prosto nemaju prava na kiks ako žele u LŠ.