XS
SM
MD
LG

Karacev u fantastičnom meču eliminisao Đokovića

Foto: ATP Tour

Aslan Karacev eliminisao je Novaka Đokovića u polufinalu Srbija Opena. Karacev je slavio nakon skoro tri ipo sata vanzemaljskog tenisa sa 2-1 u setovima.

Nole je dobro otvorio susret i poveo je sa 3-1. Međutim, Karacev se nije predao i došao je do 3-3. Rus u devetom gemu pravi brejk te dolazi do servisa za set. Nole je uspio napraviti ribrejk te je došao do 5-5. U narednom gemu, Karacev je napravio novi brejk i poveo je sa 6-5. Imao je Đoković brejk šanse da se ponovo vrati ali je Karacev sačuvao servis i dobio je prvi set sa 7-5.

Đoković je odlično otvorio drugi set i poveo je sa 2-0. No, Nole brejk nije potvrdio. Čak štaviše, Karacev je napravio dva vezana brejka i poveo je sa 4-2. Ali tu je Đoković pokazao još jednom kakav je šampion. Brzo se presabrao, napravio brejk i poveo sa 5-4. U desetom gemu, vodila se velika borba i igrao se fenomenalan tenis. Na kraju je Nole vinerom došao do brejka i sa 6-4 je dobio drugi set.

U trećem setu vodila se lavovska borba. U prvom gemu Nole je spasio dvije brejk lopte. Potom je u četvrtom gemu Nole propustio tri brejk šanse da bi u narednom Rus propustio 0-40. Tu nije bio kraj propuštenim brejk šansama. U narednom gemu, Nole je propustio četiri brejk šanse pa je Karacev došao do 3-3. Međutim, u narednom gemu Karacev pravi brejk i dolazi do 4-3. U devetom gemu Rus je imao meč loptu ali je Nole sačuvao servis. Imao je u narednom gemu 15-40 ali je Rus vezao četiri poena te je sa 6-4 dobio set.

Karacev će u finalu igrati protiv Danijela ili Beretinija.