XS
SM
MD
LG

Dragiša Ćorsović predsednik žirija

Dragiša Ćorović i Tomo Marić

Jubilarno deseto izdanje manifestacije “Dan fudbala” Republike Srpske u organizaciji Sportskog žurnala i FSRS biće održano u maju, tačan termin biće naknadno obelodanjen. Dogovor je postignut na sastanku organizatora ove svetkovine koja je probila regionalni karakter u prostorijama FSRS, tako da će se pristupiti realizaciji.

-Pripreme za svetkovinu “Dan fudbala” Republike Srpske su odavno u toku, ali zbog objektivnih razloga do sada nismo bili u prilici da definišemo termin jer je za nas ova godina, u specifičnim uslovima, bila posebna i zbog izbora na nivou Fudbalskog saveza BiH, ali i sveukupne situacije sa pandemijom korona virusa, zabranama igranja u nižim ligama… Definitivno smo doneli zaključak o održavanju završne svečanosti na kojoj ćemo proglasiti laureate za 2020. godinu, po deseti put. Ovo je manifestacija koju moramo da negujemo i unapređujemo iz godine u godinu jer je svojevrsni zaštitni znak i Saveza i celokupnog fudbala Republike Srpske – istakao je Vico Zeljković, predsednik fudablskih saveza Republike Srpske i BiH.

Zbog komplikovanog stanja usled korona virusa ove godine neće biti završne svečanosti u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna”. Za tehnički deo organizacije “Dana fudbala” Republike Srpske zadužen je Bojan Kušljić, potpredsednik FSRS.

-Već smo napravili okviran plan kako će sve to da izgleda, treba još da napišemo scenario i proglasimo najbolje. Ove godine, zbog ukupne komplikovane situacije, neće biti zvanica i gostiju, već će svečanost da se održi u televizijskom studiju po posebnim merama i “kovid protokolu”. Imenovan je i stručni žiri koji će doneti konačnu odluku o dobitnicima priznanja i ta imena biće večno upisana u istoriju fudbala Republike Srpske. Za nekoliko dana biće poznat konačno i datum završne svečanosti – rekao je Bojan Kušljić.


Za predsednika stručnog žirija imenovan je Dragiša Ćorsović, istaknuti novinar, dopisnik Sportskog žurnala i jedan od osnivača FSRS, odnedavno i savetnik predsednika Vice Zeljkovića za medije.
 

-Pre svega želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i nastojaćemo da radimo brzo i ekspeditivno, obzirom da smo “debelo” zakoračili u 2021. godinu iz objektivnih razloga. U ime žirija mogu da obećam da ćemo raditi profesionalno, savesno i odgovorno, a čekaju nas teški zadaci jer treba da proglasimo najbolje za godinu kada nas je napala epidemijska pošast “kovid-19” i kada su sva takmičenja bila prekinuta u martu, a kasnije sezona i prekinuta, kako na nivou Republike Srpske, tako i BiH. Pred nama su ozbiljni izazovi, ali ne sumnjam da ćemo uspešno da ih savladamo – rekao je Dragiša Ćorović, predsednik ovogodišnjeg žirija na manifestaciji “Dan fudbala” Republike Srpske.

Pored njega u ovom telu biće još četiri člana, potpredsednici FSRS Bojan Kušljić i Dušan Marković, kao i generalni sekretar Ognjen Valjić, odnosno Slavko Basara, novinar Sportskog žurnala.

Nagrade

Tradicionalno, biće dodeljeno sedam “standardnih” priznanja, obzirom na specifičnu situaciju i nemogućnost organizacije “Dana fudbala” u dosadašnjem formatu.

Nagrada “Velimir Sombolac” prišašće najboljem, a “Srđan Kačar” najperspektivnijem fudbaleru Republike Srpske za 2020. godinu, priznanje “Ilija Pantelić” biće dodeljena za najboljeg fudbalskog radnika, a “Ilija Miljuš” najboljem treneru. Po “Ratku Kragulju” se zove plaketa za najboljeg sudiju.
Nagrada “Doktor Milan Jelić” dodeljuje se za životno delo, a Zlatna povelja “Miljan Miljanić” za ostvarenja i dostignuća u svetu fudbala.

Sportski žurnal