XS
SM
MD
LG

Udruženje građana Rođeni i njihov moralni pad

Kad pomislite da pojedinci u bh fudbalu nemaju mogućnost za dublje moralno posrnuće oni  vas demantuju. Dakle i od goreg ima gore. Juče  smo imali priliku da vidimo dva poteza  ‘’moralnih gromsda’’.

Prvo je gromoglasno najavljivani sastanak klubova Premijer lige u organizaciji Sarajeva, doživio fijasko. Stigli su organizatori, dakle predstavnici Sarajeva, pa Veleža. Mladosti i Olimpika.

 Da bruka ne bi pukla, zbog cirkusa od sastanka, tri kluba su organizovala Udruženje premijerligaša.  Potpisali su Sarajevo, Mladost i Velež. Predstavnici Olimpika nisu. Ok je, imaju tri čovjeka, može se formirati ovo udruženje kao i svaka nevladina organizacija ili udruženje građana. Nije nezakonito.

Samo se pitamo šta će biti ako se neki drugo klubovi odluče na formiranje sličnih udruženja? Mogli bi smo da imamo praktično četiri takve asocijacije. Liga broji 12 klubova, po tri za udruženje građana i eto ih četiri.

Nakon tog cirkusa sa sastankom koji nije bio ozbiljno okupljanje , došao je novi.

Predsjednik Veleža  Šemsudin Hasić je najavio da će Rođeni  razmisliti oko napuštanja Premijer ligu, ako  nastavi . kako je rekao, tendenciozno suđenje.

Nije on govorio detaljno o tom navodnom tendencioznom suđenju, ali su se iz Udruženja građana (eto ga još jedno udruženje) Rođeni oglasili i rekli da su podnijeli krivične prijave protov FS BiH i pojedinaca u njemu.

U toj krivičnoj prijavi su naveli da OČEKUJU nekorektno suđenje u meču Veleža i Borca. Poslali su je na Tužilaštvo BiH, Sipi, možda su je proslijedili i Sudu u Strazburu, nekim stranim bezbjednosnim agencijama. Možda čak i Hagu. Vjerovatno niko nikada nije podnio krivičnu prijavu jer OČEKUJE nešto. Zamislite OČEKUJETE, pa tužite!!!

Dakle, oni se već sada spremaju da, ako Borac danas  dobije u Vrapčićima,  da plaču i kukaju, kako su pokradeni…Nedavno je takođe jedno udruženje građana pisalo koješta, pa se debelo obrukalo!

Nećemo se baviti njima, ali moramo konstatovati kako je Borac dobro prošao. Da su se sjetili pa tužili Vranješa, Ziljkića, Đorića, Subića, Pavlovića...da će MOŽDA dobiti u Vrapčićima, pa da ih Marko Maksimović iz predostrožnosti da ne bi završili u ''pržunu'', ostavi u Banja Luci, a povede juniore, kadete.

Možda su mogli prijaviti i vozača Borčevog autobusa. Potencijalno on vozi moguće počinioce KRIVIČNOG DJELA.