XS
SM
MD
LG
05.05.2021 Administrator DC

Karling u Istočnom Sarajevu

Članovi karling klubova Istočnog Sarajeva

Naš grad je nakon EJOFA, Zimske olimpijade mladih, a održana je ona 2019. godine bogatiji za jedan novi sport i tri kluba. U Istočnom Sarajevu funkcionišu sada  karling klubovi , Slavija i Olimpik u donjem dijelu grada i Pale na Palama. Formiran je i Karling savez Republike Srpske, a treninge ova tri kluba obavljaju na ledenoj plohi kod Olimpijske dvorane Zetra.

Takmičenje u karlingu  na Ejofu, održano je na Palama u dvorani Peki, i bilo je proglašeno za najbolje organizo vano takmičenje Zimske olimpijade mladih.

 Zanimljivo je podvući da su organizatori karling sporta ljudi koji su izuzetno aktivni u skijaškom sportu i Republike Srpske i Bosne i Hercegovine:

Nakon formiranja Karling saveza Republike Srpske krenuli su oni i u organizaciju Karling saveza Bosne i Hercegovine i otkrili podatak da već godinama postoji Karling savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da će ova ekipa sportskih entuzijasta završiti taj posao i formirati krovni savez, a u ova naša tri karling kluba imamo i pripadnica ljepšeg pola. Marija Rudić najmlađi član sjajne skijaške porodice Rudić rekla nam je kako se ona našla na ledu i zavoljela karling sport.

 

Članovi karling klubova Istočnog Sarajeva na treningu!

Posted by Sport DC on Wednesday, May 5, 2021

Naravno cilj ovih sportskih entuzijasta je priključenje svjetskoj karling asocijaciji sa izlaskom na takmičarsku svenu. Imaju za sada i verbalnu podršku rukovodstva grada i opština Istočnog Sarajeva i nadaju se da će u dogledno vrijeme i naš grad dobiti led i karling stazu.