XS
SM
MD
LG

Finale Junajted Viljareal

Viljareal /Foto:Fejsbuk

Španski tim sačuvao svoju mrežu, što mu je uz trijumf u prvom meču na domaćem terenu od 2:1, bilo dovoljno za plasman u veliko finale, gde će igrati protiv Mančester junajteda

 Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Lige Evropa, i pored poraza u revanš meču u gostima od Rome 2:3.

Mančester je u prvom meču na svom terenu pobedio sa 6:2, i tako se ukupnim rezultatom 8:5 plasirao u finale.

Mančester je poveo u 39. minutu golom Edisona Kavanija. Fred je asistirao Kavaniju, a on je jako i precizno šutirao sa 17 metara i pogodio levi ugao gola Rome.

Roma je do izjednačenja došla golom Edina Džeke u 57. minutu. Nakon centaršuta sa desne strane, loše je reagovao Megvajer, što je iskoristio Džeko i sa pet metara poslao glavom loptu u mrežu.

Preokret Romi je doneo Brajan Kristante u 60. minutu. Fred je izgubio loptu u blizini šesnaesterca, što je iskoristio Kristante i preciznim udarcem sa 13 metara doneo preokret Vučici.

Svojim drugim golom na meču Kavani je doneo izjednačenje Mančesteru u 6. minutu. On se najbolje snašao posle centaršuta sa leve strane, i lako sa sedam metara glavom matirao golmana Rome Mirantea.

Roma je ponovo povela golom Nikole Zalevskog u 83. minutu. Zalevski je šutirao, lopta se od Telesa odbila, promenila pravac i prevarila golmana Mančestera De Heu.

U finale se plasirao i Viljareal koji je večeras u gostima odigrao protiv Arsenala nerešeno 0:0.

Viljareal se u finale plasirao zahvaljujući pobedi u prvom meču na svom terenu od 2:1. Finale Lige Evropa na programu je 26. maja, i igraće se u Gdanjsku.