XS
SM
MD
LG

"Golubovi" u Novom Sadu žele da se obezbede

Spartak ŽK je od kandidata za izlazak u Evropu, došao u situaciju da strepi za opstanak. Na pet utakmica "golubovi" su ređali nule, što nije svojstveno mladom timu, koji su još jesenas i dobar deo nastavka prvenstva plenili igrom i golovima. Pobeda protiv Inđije došla je kao melem na ranu, osvojeni su bodovi spasa, mada će im trebati da u naredna dva kola osvoje makar bod kako bi teorijski prebrinuti sve brige. Mladi trener Vladimir Buač zna šta je sve preživljavao, dok je tim igrao sadržaj a gubio bodove. Po rečima Buača više su  bili u krizi rezultata nego igre.

- Duel sa Inđijom bio je za nas izuzetno bitan. Pritisak koji smo imali delovao je nepovoljno na našu mladost, bilo je straha. Stvorili smo dosta šansi i zahvaljujući poletu i elanu zasluženo slavili - kaže u kratkom osvrtu na prethodni duel i uveliko razmišlja o sutrašnjem meču sa Vojvodinom u Novom Sadu.

- Vojvodinu jako dobro znam, odličan su tim, imaju puno dobrih i kvalitetnih pojedinaca. Očekuje nas mnogo teška utakmica, opet ćemo biti pod pritiskom. Za razliku od domaćina, zaigraćemo motivisano kako bi ostali neporaženi. Sa Vojvodinom tradicionalno igramo dobro, i možemo da se nosimo, mada smo oba duela izgubili - optimista je Buač, koji neće moći da računa na duže vreme odsutnog kapitena Miloševića i suspendovanog Mačića.