XS
SM
MD
LG

Veljko Cvijetinović: Stvorili smo okosnicu tima

Veljko Cvijetinović

Dvodnevno okupljanje reprezentacije mlađih pionira (“U-12”) Republike Srpske sastavljena od dečaka rođenih 2009. godine na Palama bilo je uspešno i svi planovi i ciljevi postavljeni pre njega ispunjeni su. O tome govori i selektor Veljko Cvijetinović koji je zadovoljan do sada urađenim poslom. 
-Planirano smo okupljanje posle selektivnih akcija koje smo sproveli, a osnovni cilj akcije na Palama je bio da poklušamo da uigramo ekipu za “Mance kup” na koji idemo od 18. do 20. juna. Tome smo podredili i same treninge i kratko vreme uspeli smo da uradimo potrebne minimalne stvari, uskladimo igrače, stvorili im priliku da se bolje upoznaju kako bi spremni došli na turnir jer predstavljamo Republiku Srpsku. Na “Mance kupu” uglavnom dolaze u dugom periodu uigrane ekipe i ovim putem zahvaljujem se Fudbalskom savezu Republike Srpske što nam je omogućio ovu akciju, kao i vrednim i predanim domaćinima iz FK Olimpik s Pala koji su nam bili na usluzi dva dana – istakao je Veljko Cvijetinović.
Prema njegovim rečima plan i program je ispunjen, odrađena su dva treninga, odigrane tri utakmice sa vršnjacima iz sarajevsko-romanijske regije, rezultati su zadovoljvajući, ali uvek može bolje i više.
-Akcija na Palama nam je poslužila i umnogome doprinela da mi iz stručnog štaba bolje upoznamo reprezentativce, ali i da se igrači međusobno bolje upoznaju, da se stvori drugarska atmosfera i potrebni reprezentativni duh. Dečaci su prvi put obukli opremu sa grbom FSRS i to je za njih poseban doživljaj, da osete tu svetinju i svesni su koga predstavljaju. Uspeli smo da kroz nekoliko treninga i utakmice napravimo konstrukciju sistema igre i iskristališemo startnu postavu, videli ko može za koje mesto da konkuriše. Situacija nam je sada mnogo jasnija. Stvorili smo dobru atmosferu, odradili i uigravanje prekida i smatram da smo ispunili ciljeve ovog okupljanja na Palama – dodao je Cvijetinović.


Ipak, kako kaže, ima i određenih stvari koje bi trebalo da se poprave, tačnije budu svedene na minimum.
-Videli smo i određene slabosti u ovoj finalnoj konkurenciji. Jednostavno, neki igrači u širokom izboru igrača drugačije izgledaju i odskaču, a kada dođe ovaj finalni deo jednostavno se izgube u kapacitetu koji se od njih očekuje. Dođe nekada i do pogrešnog utisak jer postoji i razlika među njih 18 s kojima smo radili na Palama. Kao što sam rekao iskristalisali smo startnu postavu i one igrače koji će, u određenom trenutku, s klupe moći da uskoče i pripomognu u ostvarenju rezultata koje planiramo, prevashodno na “Mance kupu” koji smo dva puta osvojili, jednom igrali u finalu, a jednom ispali u četvrtfinalu. Mi smo reprezentacija Republike Srpske i od nas se očekuje da budemo na najvišem nivou. Imamo reprezentaciju koja ulijeva poverenje – rekao je na kraju Veljko Cvijetinović, selektor “U-12” reprezentacije Republike Srpske.
On se zahvalio i svojim pomoćnicima Olegu Ćuriću, Bojanu Jamini, Vedranu Sofiću, treneru golmana Marku Reljiću, kao i fizioterapeutu Daliboru Vujiću, sekretaru stručnog štaba Zoranu Vujatu i koordinatoru svih omaldinskih selekcija FSRS Branimiru Tuliću.


Uvod za Češku Republiku

Veljko Cvijetinović je još rekao i ovo:
-Generalno možemo da budemo zadovoljni, imamo okosnicu reprezentacije i igrače koji mogu izneti teret turnira “Mance kup”. Pre odlaska u Beograd odradićemo još jedan trening, ali mi tek kroz turnir dobijemo snagu i fizionomiju, on nam posluži maksimalno za stvaranje još jačeg jedinstva i bude nam dobra provera za nastupe u Češkoj Republici gde nas čekaju mnogo jači i izazovniji rivali. Nadamo se da ćemo moći da nastupimo u Jablonecu obzirom na sve ove okolnosti koje prate čovečanstvo.

Sportski žurnal