XS
SM
MD
LG

Vranjski Dinamo ispao u Srpsku ligu Istok

Arhivski snimak - foto: Vranje News

Vranjski Dinamo odigrao je u danas samo 1:1 (0:1) na gostovanju Radničkom u Sremskoj Mitrovici i ostao bez šanse da sačuva status člana Prve lige Srbije u fudbalu, pa će se od jeseni vranjski klub preseliti u Srpsku ligu Istok.

Nažalost, Dinamo nije uspeo da trijumfuje na gostovanju u Sremskoj MItrovici, iako je dobar deo meča (od 15. minuta) imao vođstvo od 0:1 golom Marka Keče, ali je domaćin uspeo da izjednači u 56. preko internacionalca Ibrahima Mustafe.

Fudbaleri Dinama povukli su se sa terena posle izjednačujućeg pogotka. Klub će zbog toga najverovatnije snositi posledice, o čemu odlučuje nadležna komisija FSS.

Dinamu je čak išao na ruku i rezultat u Pančevu gde je pirotski Radnički pobedio Železničara (0:1), direktnog takmaca koga je Dinamo jedino mogao da pretekne na tabeli u poslednja dva kola i eventualno se domogne desete pozicije na tabeli koja obezbeđuje opstanak. Vranjanci su samo pre dve sezone igrali u Super ligi, najelitnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji.

Vranjanci pred poslednje kolo i utakmicu sa Loznicom u Vranju, koja neće imati takmičarski značaj, imaju 39 bodova i zauzimaju jedanaesto mesto na tabeli.

Pančavački Železničar na desetom mestu ima nedostižna 44 boda. Novi superligaši su kolo pre kraja Radnički 1923 iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca.

Osim Dinama iz Prve lige ispadaju leskovačka Dubočica, pirotski Radnički, Borac iz Čačka, Trajal iz Kruševca, Jagodina, Zemun i kraljevačka Sloga. Prva liga, koja je ove godine imala 18 klubova, od naredne će imati 16.

Izvor: vranjenews.rs