XS
SM
MD
LG

Pandžić u dilemi: Treći strijelac lige bira između ostanka u Izraelu i povratka u BiH

Marko Pandžić se na vrijeme vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Izraela, tik pred početak oružanih sukoba u Izraelu. U Istočnom Sarajevu prati situaciju, te razmišlja o narednoj sezoni.

- Prije svega, moram da kažem da sam izuzetno zadovoljan ovom sezonom. Bilo je dosta poteškoća u samoj organizaciji, dugo nismo zbog pandemije koronavirusa, ali ono što je najbitnije jeste da je klub uspio da piše svoju istoriju, ostali smo u ligi. Mogu da budem i zadovoljan svojim igrama. Treći sam strijelac lige, primjećen sam u ovoj zemlji, tako da je sve bilo kako treba, rekao nam je Marko Pandžić.

Njemu je ugovor sa Makabijem iz Dimone istekao, a već ima nove ponude za nastavak karijere, kako u Izraelu, gdje bi mu to bio treći klub, tako i u Bosni i Hercegovini.

- Ugovor sa Makabijem mi je istekao, i trenutno sam kući, odmaram. Za sada ništa ne znam gdje bih mogao nastaviti karijeru. Imao sam neke razgovore sa klubovima u Izraelu, međutim vidimo kakva je sada tamo situacija, neizvjesno je sve, tako da još uvijek ne znam da li ću se vraćati. Imam ponude i iz Bosne i Hercegovine, pa ću da vidim šta je najbolje za mene.