XS
SM
MD
LG

Iako nije osvojio trofej, raduju Noletove igre u Rimu

Foto: ATP Tour

Novak Đoković izgubio je u finalu Rima ali igre Novaka na ovom turniru itekako raduju  

Nole je u prvom kolu bio slobodan a potom je lako izašao na kraj sa Fricom i Fokinom. U četvrtfinalu sastao se sa Cicipasom. Ovaj meč se igrao dva dana jer je kiša onemogućila da se meč završi u petak. 

Iako je Grk imao prednost od seta i brejka u drugom, Nole je i u petak igrao odlično ali je bio loš u ključnim poenima. Tako je propustio sedam brejk lopti u petak. U subotu se meč nastavio a Nole je dodatno podigao nivo svoje igre. Ali čak ni to nije bilo dovoljno za lagano preokret. Vratio se u drugi set i preokretom ga dobio sa 7-5. A onda je uslijedila spektakularan treći set. 

Da bi dobili Novaka ili Nadala na šljaci intenzitet vaših udaraca mora biti ns visokom nivou. Cicipas je to imao ali mu je Nole parirao. Pa ipak, Grk je imao servis za meč. Međutim, Nole je pokazao klasu i preokretom došao do pobjede. Nakon meča nije bilo vremena za odmor jer je isti dan igrao i polufinale sa Sonegom. Nole je odigrao dug ali kvalitetan meč iako je imao pad u završnici drugog seta gdje je ispustio servis za meč. 

Djelovalo je da Nole fizički neće moći parirati Nadalu u finalu jer je Rafa imao mnogo manje napora u subotu. Međutim, Nole je bio ravnopravan a na mkmentevi dominantan. Na kraju ga čak nije koštao umor koliko neke jeftine greške a jedna takva desila se na brejk lopti u petom gemu trećeg seta. Nole je imao skoro dobijen poen a onda je pogriješio iz forhenda. U tom gemu propustio je tri brejk lopte a u narednom je Nadal napravio ključni brejk. 

Iako je Nole izgubio, raduje pristup i igre koje je pružio tokom turnira. Djeluje da je fizički prespreman a sjajno je što je parirao Nadalu iako nije imao mnogo odmora. Sve ovo naravno govorimo iz ugla Rolsn Garosa koji počinje za dvije sedmice. 

Prije Rims Nole nije izgledao dobro na šljaci. Ne samo radi poraza već i radi igre i pristupa. Sada je bio maksimalno koncentrisan i igrao je odličan tenis. Kako se približava Rolan Garos Nole diže formu i igra sve bolje. 

Takve stvari moraju radovati jer svakako je glavni cilj uzeti Rolan Garos a djeluje sa Nole na pravi način tempirana formu i da sa dosta samopouzdanja čeka drugi Gren Slem u sezoni. 

Rafa će u Parizu uvijek biti favorit ali sa igrama iz Rima, Nole ima čemu da se nada.