XS
SM
MD
LG

Leontijević, Lazetić i Bolić još dve godine u Metalcu

Potpisivanje ugovora, Lazetić i Leontijević - foto: FK Metalac

"Da bi klub bio uspešan, mora da ispunjava najmanje 4 kriterijuma. Najpre da ima dobru infrastrukturu, zatim dobrog trenera i taj stručni deo, treće je kvalitetna Uprava, i četvrti deo su igrači. Samo sloga i kohezija tih faktora obezbeđuje uspeh. Mi smo to u prethodnoj godini imali, mi ćemo nastojati da tako i dalje bude. Ja sam tu samo malo da nešto ispravim ako baš ne štima, ali oni sve završavaju sami i milina je bila raditi s njima. Dorbo došli ponovo i dobro nastavili ono što se započeli."

Ovako je prvi čovek kompanije i fudbalskog kluba Metalac iz Gornjeg Milanovca, Dragoljub Vukadinović, poželeo uspešan nastavak saradnje sa sportskim direktorom milanovačkog superligaša Bojanom Leontijevićem, šefom stručnog štaba Žarkom Lazetićem i njegovim prvim pomoćnikom Draženom Bolićem. Njih trojica su danas produžili svoje ugovore sa Metalcem na naredne dve godine i time potvrdili najavu jednog od praktično retkih presedana u srpskom fudbalu – da stručni štab nekog kluba ostane jedinstven u dužem periodu. Podsetimo, kraj ovog prvenstva samo četiri od dvadeset klubova Superlige dočekaće bez promena trenera i njihovih saradnika. 

Dobitna kombinacija, koja se na ovaj način posložila u vrhu struke Metalca, donela je u sezoni na izmaku napredak kakav nije zabeležen u superligaškim godinama kluba, pa ni i u njegovoj istoriji dugoj nešto više od šest decenija. Stabilne pozicije tokom cele sezone na tabeli, atraktivan napadački način igre, usavršavanje organizacije rada u širem smislu, apsolutno jedinstvo prvog tima, razvoj i afirmacija mladih igrača iz Milanovca i cele Srbije, visok plasman na kraju jednog od najneizvesnijih prvenstava u elitnom rangu, zasluga je koju Vukadinović ne krije kome pripisuje.

- Za klub i za mene, koji sam tu prisutan već skoro 40 godina, ovo je jako veliki uspeh jer smo postigli da sa tim mladim ljudima, koji su mnogo dali za Metalac, nastavimo saradnju, - potvrđuje on na konferenciji koja je danas održana u press sali kluba. - Metalac će na kraju sezone verovatno imati jedan od najboljih plasmana u Superligi ikad, proizveo je za to vreme veliki broj mladih igrača, što je opet zasluga stručnog štaba s njima na čelu. Tu ostaje i Dražen Bolić, koji nije trenutno ovde, kaže da ne voli da se slika; i zaista, on malo govori, ali mnogo radi, vrlo je važno imati u timu takve saradnike. Kao i u kompaniji kada sam zadovoljan rezultatima, tako i u klubu, kažem svojim saradnicima hvala i čestitam, ali ja sad želim u novoj sezoni bolje, - poručio im je Vukadinović.

Za sportskog direktora, Bojana Leontijevića, koji je pre tri godine došao u Metalac i već tada najavio sporovođenje novog petogodišnjeg plana razvoja, nastavak saradnje predstavlja, kako je istakao, izuzetnu čast, zadovoljstvo i veliku obavezu jer su uspešno zaokružili jedan ciklus, koji je bio veoma torbulentan.

- U prvoj godini po mom dolasku menjali smo malo filozofiju i način razmišljanja kada je koncepcija prvog tima u pitanju, onda je usledila borba za ulazak u Superligu, da bismo se u ovoj sezoni izborili za rezultate kojima možemo biti zadovoljni, uzevši u obzir sve što se dešavalo u prvenstvu, - ukratko sumira Leontijević. - Sledeća sezona je još važnija, biće još teža, očekuju nas veliki izazovi, ali mislim da svi zajedno, na bazi svega što smo prošli i uradili prethodnih godina, imamo čemu da se nadamo. Metalac će biti još moderniji, još brži, agresivniji, uporniji kada su organizacija i bodovni saldo u pitanju. Dugujem zahvalnost Upravi kluba na poverenju, to je nešto na čemu i baziramo funkcionisanje, tako radi i sama kompanija Metalac, što se prenosi na fudbalski deo. Jako je važno imati kontinuitet u radu i istrajnost u jednoj ideji, zato je ovo mnogo bitan trenutak jer smo ostali zajedno da radimo; posebno sa šefom stručnog štaba, koji nas je obojio, da tako kažem, u poslednjoj godini sa onim što nam je možda pre toga nedostajalo kako bi Metalac izgledao kako danas izgleda, ali i da bi se dalje nadograđivao u svakom pogledu, - najavio je danas Leontijević, dok upravo šef struke, Žarko Lazetić, dodaje:

- Veliko je zadovoljstvo biti ovde i u ovoj ulozi. Zaista sam počastvovan time što dobijam priliku da nastavim rad u jednom klubu kao što je Metalac. Imali smo dobru godinu i rezultate, Uprava kluba na čelu sa predsednikom kompanije, sa celim sportskim sektorom, Metalac uopšte, po svemu daje primer u našem fudbalu kako treba da se postupa. Da, čekaju nas jako veliki izazovi. Svideo mi se projekat za dalje; kao i kod prvog razgovora uspeli smo da se nađemo i prepoznamo u energiji i idejama, pa ćemo tako u nastavku, što je meni najvažnije, imati još bolji tim, ispunjavati ciljeve i igrati još bolji fudbal kako bismo Metalac, i sveukupnim ponašanjem, i igrama na terenu, prezentovali na najbolji način. Zahvaljujem se stručnom štabu, koji je bio uz mene cele godine, igračima, koji sve to sprovode na terenu i nosioci su svega. Velika je ovo obaveza i potrudiću se još više da se i u sledećoj sezoni iz ovog lepog ambijenta čuju dobre vesti, - istakao je Lazetić.

Predsedik FK Metalca, Rajko Nešković, potvrđuje danas stav vrha kluba da nešto što je dobro, ne treba menjati.

- Zato mi nastavljamo kontinuitetom dalji rad. Očekujem u idućoj sezoni još bolje rezultate, jer nam ceo tim ostaje na okupu i uz par pojačanja bićemo još stabilniji i bolji superligaš. Prvenstveno se treba zahvaliti kompaniji Metalac, njenom predsedniku, stručnom štabu na dosadašnjem radu i rezultatima. Za ostvarenje novih, sigurno je to da će nam biti još teže nego ove sezone, ali se pokazalo da ovakav tim zna i ume da se nosi sa velikim iskušenjima, - zaključio je Nešković.

Metalac je kolo pred kraj ove „tesne“ sezone na sigurnom sedmom mestu sa 52. boda. U poslednjoj utakmici gostuje Crvenoj Zvezdi u sredu. Kako je šef struke Lazetić najavio pre nekoliko dana, izlaze na stadion „Rajko Mitić“ da pobede šampiona koji nije tamo izgubio četiri godine i tako pokaže da od prvog do poslednjeg kola Metalac igra isključivo za sebe i svoje takmičarske ciljeve ko god da im je rival, bez obzira na stepen važnosti utakmice.