XS
SM
MD
LG

Gradi se pasaralea Prača - Ogorijelica

Danas je na Jahorini održana konferencija za medije povodom posjete ministra saobraćaja i veza gospodina Nedeljka Ćorića, Olimpijskom centru Jahorina. Tokom posjete ministra održan je sastanak na kojem se govorilo o novim projektima i planovima za budućnost a potom i obilazak lokacija Pasarela kod hotela Lavina i dionica novog puta u izgradnji ispod hotela Vučko.

Na konferenciji za medije govorili su Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, tehnički direktor puteva RS Slobodan Šiljegović, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

„Zadovoljstvo nam je ugostiti ministra saobraćaja i veza gospodina Nedeljka Ćorića i tehničkog direktora Puteva RS gospodina Slobodana Šiljegovića. Danas obilazimo dio puta u izgradnji ispod hotela Vučko i Pasarelu kod hotela Lavina. Radi se o dva jako važna projekta za Jahorinu i skijaše, izgradnja pasarele koja podrazumijeva olakšano i bezbjednije spajanje i prelazak skijaša sa dijela skijališta Prača na dio skijališta Ogorjelica ali i izgradnja saobraćajnice koja će predstavljati kružnu rutu koja polazi kod „osmica" a završava se na dijelu puta koji vodi prema Prači. Na taj način će se rasteretiti već postojeći „ulaz na planinu" i biće omogućeno lakše funkcionisanje i manja mogućnost za stvaranje gužvi i zagušenja prilikom dolaska na Jahorinu", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Ljevanić je dodao da je Jahorina turistička destinacija koja ide uzlaznom putanjom.

„Svake godine pomjeramo granice i ostvarujemo sve bolje rezultate u skladu sa tim povećava se i interesovanje investitora i posjetilaca za našu planinu. Poznato je da gost koji dođe na Jahorinu destinaciju posmatra kao jednu cjelinu i ocjenjuje svaki njen segment bez obizira na to šta je čija nadležnost. Put je jedan od važnijih faktora za zadovoljstvo i lakše fukncionisanje naših gostiju. Većina zamjerki u prethodnom perodu se odnosila na putnu infrastrukturu i nedostatak šetačke zone odnosno trotoara za pješake. Današnjim sastankom ćemo zajednički definisati korake za rješavanje svakog od problema i siguran sam da ćemo i u budućnosti dobrom saradnjom i uz podršku Vlade RS omogućiti da Jahorina bude još uspješnija i poželjnija na listi turističkih destinacija gostiju iz svih krajeva svijeta."

Ministar saobraćaja i veza u Vladi RS, gospodin Nedeljko Ćorić rekao je medijma  da će Vlada RS kao u prethodnom tako i u narednom periodu podržati sve inicijative i infrastrukturne projekte koji su važni za razvoj Olimpijskog centra Jahorina.

„Svjedoci smo da trenutna putna infrastruktura nije u zavidnom stanju, ona oslikava jednu lošu sliku koja ne bi smjela da bude takva kakva trenutno jeste. Upoznati smo sa problemima koje imamo ovdje i krenuli smo sa aktivnostima, u toku su radovi na kružnoj obilaznici a ubrzo će krenuti i radovi na rehabilitaciji puta Pale – Jahorina, imamo i investiciju izgradnju pasarele koja je neophodna za funkcionisanje ski centra. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu razmišljati i o drugim infrastrutkturnim projektima koji su potrebni ovoj planini kako bi ona u punom kapacitetu mogla pružiti sve dodatne sadržaje koje očekuju gosti i ljubitelji ove planine."

Predsjednik nadzornog odbra gospodin Nedeljko Elek rekao je:

"Samo u vrijeme ove „korona godine" uz pomoć garancija Vlade RS mi smo na Jahorinu investirali 99 miliona KM u skijašku infrastruturu a pored toga ogromne su investicije koje su se realizovale ovdje i kroz ostala Javna preduzeća. Ukoliko uspjemo realizovati sve planirane investicije /izgradnja gondole, dva šestosjeda, dva ski lifta, novog osnježavanja, ski staza i odsvjetljenja staze Novak Đoković/ i infrastrukturne radove planirane za ovu godinu riješili smo sve infrastrukturne probleme sa kojima se ova planina suočava prethodnih 30 godina. Investitori koji dolaze na Jahorinu žele sigurnost za svoju investiciju a to u mnogome zavisi i od putne infrastruture. Mislim da je ovo prelomna godina kada ćemo na Jahorini postaviti na ne evropski nego svjetski rekrod."

Tehnički direktor Puteva RS, gospodin Slobodan Šiljegović je rekao da će Putevi RS u skladu sa svojim planom rada u ovoj godini graditi Pasarelu koja će spojiti Praču i Ogorjelicu.

Vrijednost radova je 1.5 milion KM, raspon je 12m a širina pasarele je 10m. I u prošlosti a i u budućnosti ćemo podržavati sve razvojne projekte u Olimpijskom centru Jahorina."

Ostali fotosi: