XS
SM
MD
LG

Mirković zadovoljan Slobodom

Sloboda, Mrkonjić Grad - Borac, Šamac 4:1

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u tri utakmice u Ligi za prvaka u Drugoj ligi- Zapad , od mogućih devet, osvojili su sedam bodova. U četvrtom kolu pobijedili su Borac  iz Šamaca 4:1. Ostali su  na drugom mjestu sa 33 boda, šest manje od vodeće Omarske, koja ima i meč manje, jer u nedjelju su domaćin ekipi Progresa iz Kneževe.

Šef stručnog štaba Slobode Igor Mirković zadovoljan je igrom i ubjedljivom pobjedom svoje ekipe.

Čestitam svojim igračima na pobjedi i još jednoj odličnoj utakmici. Dominirali smo svih devedeset minuta. Mada je i Borac imao svoje šanse u prvom poluvremenu, koje nije iskoristio. Mi smo to znalački kaznili u drugom poluvremenu i postigli još tri gola. Pored  četiri postignuta gola , imali smo još dosta lijepih prilika za pogodak. Pogodili smo stativu i prečku, tako da mogu biti zadovoljan igrom svoje ekipe - kaže Mirković.

Strateg Mrkonjićana, kaže da je već  meč sa Borcem ostavio iza sebe  i da se okreće utakmici sa Progresom u Kneževu, u narednom kolu.

-Biće to za nas najteže gostovanje u prvenstvu, jer je Progres na svom terenu nemilosrdna ekipa. Pokušaćemo se dobro spremiti za utakmicu  i da se komšijama revanširamo za poraz od 5:3, koji smo doživjeli na startu  drugog dijela šampionata - kaže Mirković.

Šef struke Slobode kaže da naredne sedmice neće biti s ekipom u Mrkonjić Gradu, jer će biti na seminaru u Sarajevu za trenersku „A“ licenc. S timom će raditi pomoćni treneri, prema njegovom planu.

 -Moram da kažem da momci super rade i da je milina s njima raditi. Vjerujem da će sve biti dobro i da ćemo spremno dočekati  meč u Kneževu- optimista je Mirković, koji očekuje da će do početka narednog šampionata na jesen imati u „džepu“  trenersku „A“ licencu.


Jedinstvo 2 : 0 Dubrave
Omarska 2 : 1 Progres
Sloboda 4 : 1 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 18 13 3 2 42
2 Sloboda 18 10 3 5 33
3 Progres 19 10 1 8 31
4 Borac 19 8 5 6 29
5 Jedinstvo 19 8 3 8 27
6 Čelinac 17 7 4 6 25
7 Dubrave 18 7 4 7 25