XS
SM
MD
LG

Rukometaši Glasinca brane boje istoka na završnom turniru Republike Srpske

Rukometaši „Glasinca“ treći put zaredom izborili su se za učešće na završnom turniru Republike Srpske, na kom će se odlučivati o prvaku RS u kadetskoj kategoriji, 2004. i 2005. godišta. Takmičenje se ove godine održava 29. i 30. maja u Banja Luci u dvorani Borik, a okupiće najbolje mlade rukometne sastave. Boje istoka, među ekipama iz Banja Luke, Doboja, Bijeljine, braniće rukometaši sokolačkog „Glasinca“.

Trener u RK „Glasinac“ Jovan Borovčanin, ističe da na završni turnir odlazi 14 igrača sa dva trenera. Oni će pokušati da ostvare bolji rezultat od dosadašnjih učešća, a uz sportsku sreću, nadaju se da će se domoći treće pozicije i tako ostvariti plasman na Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Odlazimo bez većeg pritiska, u nastojanju da pomjerimo sopstvene granice i ostvarimo bolji plasman od došadašnjeg petog mjesta. Treće uzastopno učešće na završnom turniru dokaz je predanog i odgovornog rada u proteklih šest godina. Takmičimo se sa klubovima koji imaju ozbiljnu i tradiciju i budžete, tako da imamo poštovanje prema svim našim protivnicima, kazao je Borovčanin.

Za prvaka RS bore se RK „Borac m:tel“, ORK „Kozara“, MRK „Sloga“, RK „Jedinstvo 2015“, RK „Bijeljina“, RK „Kozara“ i RK „Glasinac“.

Izvor: opstinasokolac.net