XS
SM
MD
LG

Slaven Zelenika: Napravili smo veliku stvar, a glavni posao nam tek slijedi

Slaven Zelenika, prvi čovjek ŽNK Širokog Brijega

Ženski fudbalski klub Široki Brijeg nakon samo jedne sezone vratio se u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine. Nakon prošlogodišnjeg izbacivanja iz najvišeg ranga takmičenja, gdje je sezona završena prekidom zbog Covida-19 i po trenutnom stanju na tabeli, a Široki se našao u toj zoni ispadanja, pa se morao preseliti u niži rang.

Međutim, to kao da ih je još više ohrabrilo, pa su zadržali kompletnu ekipu i za ovu sezonu, pa su se na kraju bez većih problema vratili u društvu najboljih po drugi put u svojoj klupskoj istoriji i ispunili svoj cilj koji su zacrtali prije početka ovogodišnje sezone.

Ekskluzivno za www.sportdc.net povodom ove sezone govorio je predsjednik Širokog Brijega, gospodin Slaven Zelenika.

- Što se tiče sezone, veoma uspješna za nas i mogu da budem itekako zadovoljan. Ostvarili smo ono što smo zacrtali na početku ove sezone i ispunili smo obećanje. Mislim da smo zaslužili da se vratimo u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, a sama činjenica govori da smo ovu sezonu završili sa 12 pobjeda i dva remija, te da nismo doživjeli poraz. Moram da čestitam stručnom štabu i igračicama na svim ovim rezultatima, jer nije bilo lako ovo napraviti, pogotovo vratiti ekipu nakon prošlogodišnjeg izbacivanja, ali da se ne vraćam na to sada. Srećni smo i idemo se dobro odmoriti za ono što nas čeka.

Prvi čovjek Širokog Brijega ne krije da ih naredne sezone čeka težak posao, ali je siguran da će itekako to biti drugačije u odnosu na onu njihovu prvu sezonu.

- Pravi posao nam tek predstoji. Već znamo šta nam je cilj naredne sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, svakako da budemo konkurenti za sredinu tabele i naravno da pokušamo izboriti opstanak. Nema nikada lakih protivnika kada igrate najviši rang, jer se to pokazalo i ove sezone, tako da optimista sam i vjerujem da ćemo ostvariti svoje zacrtane ciljeve. Kada je riječ o pojačanjima. Ne moram kriti da ćemo raditi u ovom prelaznom roku. Već imamo nekoliko kontakata, ali o tome nije vrijeme sada da se priča. Prije svega želim da se svi dobro odmorimo, da budemo zdravi, pa da nastavimo sa radom i radujemo se narednoj sezoni, dodao je Slaven Zelenika.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6