XS
SM
MD
LG

Jesu li Кurta i Murta Кain i Avelj?

Sjaši Kurta da uzjaše Murta, obično na ludome konju!

Kain i Avelj su Biblijske ličnosti, i, svodi se sve to, otprilike, na isto.

Ko je ubio sport u Bosni i Hercegovini, ovakvoj nakaradnoj i neuslovnoj za običan narod: fudbal, košarka, rukomet, vaterpolo, hokej, tri nacije ili visokipredstavnici?

Trebaju analize, znači vrijeme, da se posmatraju životne i nus pojave kod stanovništva. Vakcinisani smo ko zna čim pa treba sačekati da se opredijelimo!

Neko je, slučajno, preživio! A koje je zatrao u Banjaluci, poslije Beograda i Zagreba trećeg sportskog centra u bivšoj zemlji, zatrao zaštitni znak?

Elem, da vidimo đe smo?

Najvažnija i najbolje organizovana utakmica u sezoni 2020/21. jeste ona u finalu Kupa Republike Srpske, u Modriči, na stadionu “Doktor Milan Jelić” u

kojoj su igrali Leotar i Krupa. Sezonu je “zatvorilo”najstarije takmičenje organizvano prije Dejtona na državnom nivou. 

Zbog čega ne postoji Kup Federacije BiH, pa da se igra utakmica za pobjednika Superkupa BiH?

Valjda je do “utopljene” Herceg-Bosne ii njenog “saveznika” koji je “udavio” u Federaciji?! Ili nam se bar tako čini.

Premijer liga BiH, nekad Telekomova, danas metelova, je zajedničko takmičenje klubova iz Republike Srpske i Federacije BiH, a Engleezi nam “prodaše” priču o premijeru. Zašto se liga ne zove “Primavera”?

Jahaće i Kurte i Murte ovim fudbalskim prostranstvima, kao što su bile Elvedin Begić i Adnan Džemidžić. Scenario je davno napisan, pa će možda doći Kain i Avelj, da nas podsjete na Bibliju.

Ali…

Gruba je riječ da je Vico Zeljković u ime Jovana Preteče došao da najavi nešto što treba da se dogodi… A isto tako je još pregrublja riječ da susveznjakovići došli u banjalučki rukomet da ga sahrane koji je trerbalo da nam bude putokaz…

Nećemo se baviti grubim riječima.

Još grublja je riječ da će “Pilatovska djeca” proganjati onoga koga je Jovan najavio…

To živi 2021 godinu!

U istoriju su ušli svi, pominju se u Jevanđelju…

Da pustimo svete knjige da se odmaraju u hramovima…

Da vidimo sportski život.

Ko su apostoli: jugoslovenski Velež sa najvećom petokrakom i najžešćim, radikalnim, nacionalizmom, FK Sarajevo sa Radovanom Karadžićem kojeg se odreklo, Sloboda iz Tuzle koja je pobijedila zenički Čelik istih boja, banjaluki Borac koji se kleo u tri boje, samo mijenjao njihov raspored u skladu sdržavama u kojima je živio, a nikad ih se odrekao nije, ili na kraju, neki “građanski” klub u Tuzli što nosi  cvijet na grbu, iz Siminog hana?

Željezničar je uvijek vozio i prevozio putnike do destinacija, nije mnogo radoznavo bio, a mnogo se pitao! Zar sve ove godine tebi ništa ne znače… pjeva Haris Džinović..

Bosna i Hercegovina unutar sebe nikog ne priznaje niti poštuje, kao ni Jugoslavija u kojoj je sve bila laž i obmana, a eto, ova, dejtonska, američka BiH ličina sve osim zemlju bez demokratije. Pa zar nije došla s Dejtonskim sporazumom? Šta znači praviti demokratiju nad demokratijom, demokratija na

kvadrat? Amerikanci, Bosanci i Hercegovci, molimo vas, ako za Boga i fudbal znate, vratite nam Borac u Superlkigu Srbije gdje je bio u sezoni 1992/93. pa ćeteda vidite gdje smo…

Gradski stadion je dovoljan da ugostimo Sarajevo, Velež, Tuzla siti, Slobodu, Čelik i nekakvu dobojsku, a nije iz Republike Srpske, kaknjsku iz federacije,Mladost…

Kada bi FK Borac kao KK Igokea imao privilegiju da igra “jugoslovensku” ligu Grad Banjaluka bi morao da napravi “Alijanc arenu” na Prijedorskoj petlji!

Nažalost, RK Borac bi, po rezultatima u ovoj sezoni, trebalo da prvenstvene i Kup utakmice igra u Osnovnoj školi “Borisav Stanković” u Lazarevu jer

tamo niču šampioni. Borik je za njih prevelik i preglomazan, izgubi se provincija u hramu, vrlo lako! A Hram mora da bude obezbijeđen za ŽRK Borac,trofejni klub koji ne promašuje!

Tamo već dugo, u RK Borac, jašu Kurte, a Murte ni na vidiku!

Što se ŽRK Borac tiče tamo ljudi samo rade svoj posao i uspjevaju.