XS
SM
MD
LG

Neviđen Fajnl for i neviđene utakmice u Širokom

Košarkaški cirkus, zvani šampionat Bosne i Hercegovine je završen. Pram stavu košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine šampion je ni kriv ni dužan Široki brijeg. Oni su do titule došli nakon neviđenih mečeva na Fajnl foru čiju su oni bili domaćini. Igrali su protiv neviđenih protivnika...Dodijeli su im medalje i pehare, koje, ako imaju obraza neće nigdje pokazivati i hvaliti se njima.

Dakle, Fajnal for je do sada bio neviđen. Od četiri učesnika tri su bila neviđena, samo jedan viđen. Samo se Širokom brijegu igrala, nakon Lige 6 još nekoliko utakmica. Ostali, Igokea, Čelik, Sparsi, Leotar i borac su rekli nećemo da igramo ovo doigravanje. Jasno i glasno, a Igokea je odustala i od domaćinstva nepotrebnog doigravanja za šampiona. Široki nije, odmah je prihvatio da on bude domaćin, a i ptice na grani su znale da od Fajnal fora neće biti ništa. Nije to Širokobriježane baš mnogo zanimalo, imali su svoj cilj, a to je doći do titule za zelenim stolom. Sada su došli i pitamo ih šta sada?

Pitamo i rukovodstvo košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine šta će oni sada poduzeti protiv Igokee, Borca i Sparsa, jer su ''odbili poslušnost'' i rekli da neće da igraju.

 Tačno je, bilo je ranije dogovoreno da se igra Fajnal for, a klubovi su sada rekli ne. Dosta je bilo 10 kola Lige šest. Igokea ima 10 od 10.

Igrači su im premoreni i iscrpljeni dugom sezonom. Sparsi su u 10 dana igrali osam utakmica. Pa ima li iko normalan da na to pristane. Ko smije rizikovati zdravlje tih igrača. Reći će neko – oni su profesionalci. Kakvi profesionalci?  Da sopstveno zdravlje dovode u pitanje zbog želje jednog kluba da na nesportski način dođe do mogućnosti igranja ABA 2 lige.

Pet klubova je reklo nećemo Fajnal for, jedan je rekao hoćemo, mi želimo i evo mu sada stigla nagrda i titula s kojom mogu da slikaju.

Iz košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine su poručili da bi po pravilima Igokea, Borac i Sparsi sada trebali da budu izbačeni u najniži rang takmičenja.

Jedva čekamo tu sjednici Košarkaškog saveza Bosne i Hercego vine da čujemo tu vijest. Klubove koji nose razvoj košarke u Dejtonskoj državi. Šta ako sada neko odluči da ponudi igranje dvije lige (entitetske), klubovi pristanu i uvede se razigravanje za šampiona Bosne i Hercegovine. Vidljivi recimo Fajnal for!

Da li je to izvodljivo. Jeste, naravno.