XS
SM
MD
LG

Famosu 14 medalja u Vitezu

U Vitezu je juče u organizaciji Sportskog društva "Vitez", održano pojedinačno Prvenstvo BiH u džudou za kadete i kadetkinje.

U konkurenciji od preko 60 klubova, Džudo klub "Famos" iz Istočne Ilidže osvojio je ukupno 14 medalja. Kadeti ovog kluba  sa osvojenom jednom zlatnom,četiri srebrne i tri bronzane medalje u ukupnom plasmanu osvojili su  16 bodova, isto kao i sarajevska "Bosna" koja je imala jednu zlatnu medalju više, što je bio dovoljan uslov za  prvo mjesto na takmičenju.

Pioniri "Famosa" takođe su imali odličan nastup na prvenstvu, osvojivši jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Posebno su se istakli osvajači zlatnih medalja kadet Igor Bjelica i mlađi pionir Nikola Lubura.

Vicešampioni BiH postali su mlađa pionirka Ana Simanić i kadeti  Anđela Veselinović, Lana Lubura, Boris Ristović i  Branko Došlo. Oni su se ujedno plasirali na predstojeće Prvenstvo Balkana, koje će se ovog ljeta održati u Rumuniji i Grčkoj.

Osvajači bronzanih medalja  su mlađe pionirke  Jovana Bjelica, Lana Štaka, Nikolina Stjepandić i kadeti  Aleksandar Vuković, Maja Milić i Lana Bjelica.

Narednog vikenda  džudisti "Famosa" nastupaju  na Prvenstvu RS za juniore i  starije pionire, koje će se održati u Palama, u organizaciji Džudo kluba "Romanija" iz Pala.