XS
SM
MD
LG

Sara Trujić: Sezona je bila dosta turbulentna i ne možemo biti zadovoljni, ali fokusirani smo već sada na narednu

Sara Trujić, igračica Lokomotive

Ženski fudbalski klub Lokomotiva Brčko završio je ovogodišnju sezonu u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine na petoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova.

Izabranice Milorada Iliškovića u 21 odigranom meču zabilježile su devet pobjeda, dva remija i doživjele deset poraza. Ovo je prvi put od prve istorijske sezone popularnih "lokosica" da nisu završile jednu takmičarku sezonu u top četiri.

U Kupu Bosne i Hercegovine ispale u četvrtfinalu od Emine iz Mostara na penale, a zbog kovid situacije, Kup Republike Srpske, nažalost ni ove godine nije odigran.

Međutim i pored toga, Lokomotiva je u drugoj polusezoni ustupila šansu i za nekoliko svojih kadetkinja, koje su debitovale za prvi tim, a nekoliko njih je pokazalo, da će se ozbiljno računati u narednoj sezoni.

Sara Trujić, govorila je za SportDC povodom kraja sezone.

- Po rezultatima, nemam se čime pohvaliti, a ni klub se nema sa čime pohvaliti. Peto mjesto na tabeli Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine je naš najlošiji rezultat od kada igramo ovaj rang takmičenja, naravno od naše prve sezone tamo daleke 2015. godine kada smo izborili opstanak. Kada već pričamo o ovoj sezoni, isto tako je rezultiralo lošim rezultatima, jer nismo imali podršku od lokalne zajednice i nismo imali sredstava da nastavimo u kontinuitetu koji smo imali u prethodnim godinama.

Trujić se dotakla i naredne sezone, koja će početi nešto ranije u odnosu na šta smo navikli u prethodnim godinama.

- Mislim da ovo nije dovoljan odmor. Poslije kovida situacije koji je bio, igračice su morale puno da rade i morale su da rade predpripreme. Puno smo radile na fizičkoj spremi i to nas je donekle poremetilo. Ova sezona je bila turbulentna i mislim da je došlo do zašićena. Osjetio se umor djevojaka i mislim da to što liga kreće prije, ne ide u korist apsolutno nikome. Ali, ako je već takva situacija mi ćemo morati da se pripremimo i ne možemo se žaliti. Pripreme ćemo krenuti veoma brzo kako bi se što bolje spremile za sezonu koja nam slijedi za nešto više od mjesec dana, zaključila je Sara Trujić, fudbalerka Lokomotive.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6