XS
SM
MD
LG

Milanovčani jačaju sredinu i napad, potpisali Đurić i Šarić

Đurić, Leontijević i Šarić - foto: FK Metalac Press

Nova mlada lica postaju deo superligaša iz Gornjeg Milanovca, čime se u Metalcu ne prekida kontinuitet sportske politike čiji je cilj, pored ostalog, da u najboljem srpskom fudbalskom takmičenju otvaraju šanse i put napredovanja za mnoge perspektivne momke. Uostalom, sa najmlađom ekipom u ligi, milanovčani su se prethodne sezone, ne samo zadržali u eliti, već bili koban takmac za mnoge iskusne timove, ostvarivši najbolji plasman u istoriji ovog kluba.

Plavi dres od danas nosiće i Vasilije Đurić (23), vezni igrač, koji stiže iz TSC-a. U svom CV-u ima još Crvenu Zvezdu kao omladinac, zatim OFK Beograd, Sinđellić i Inđiju. Kako nam je rekao, veruje da će se kod trenera Žarka Lazetića najbolje pokazati u sredini, tik iza špica, gde želi ekpi da pruži najviše.

- Susretao sam se s Metalcem u Prvoj i Superligi više puta. Ali nisam znao mnogo toga o samom klubu. Kada sam se raspitao, svi su mi rekli da je to zdrava priča, zdrava sredina, zbog toga sam se i odlučio na ovaj potez, - kaže Đurić. - Od starta pregovora, kada me je pozvao sportski direktor, Bojan Leontijević, video sam da tu nema laži, nema prevare, da je sve čisto i na bazi „dogovor kuću gradi“. Sviđa mi se cela infrastruktura stadiona, ljudi u klubu, grad je mali ali lep, vidi se odmah da se dosta ulaže u sport.

U Metalcu je od danas i Marko Šarić, Đurćev vršnjak, igrač za sve ofanzivne pozicije. Dolazi iz Rada, dok je veći deo svoje karijere proveo u Čukaričkom. Gde će se tačno najbolje osećati, još je rano da ocenjuje, pa to takođe ostavlja za slatke muke u procenjivanju šefa stručnog štaba Lazetića.

- Čuo sam sve najbolje i najlepše o Metalcu, posebno da je to prava sredina za nas, mlade igrače, tako da sam se brzo odlučio na ovaj korak i lako sklopio dogovor. Većinu budućih saigrača već poznajem s terena. Siguran sam da ću zajedno s njima dati sve od sebe, kao i do sada u svakom klubu gde sam bio, da ostvarimo dobre rezultate, to je ono što mogu da obećam navijačima Metalca, - poručio je Šarić.

Oba igrača, u prisustvu predsednika kluba, Rajka Neškovića, potpisali su ugovore s Metalcem na po dve godine. Prvi put u Milanovcu pridružiće se glavnici ekipe na prvoj prozivci pred novu sezonu, u subotu, kada ovaj fudbalski klub iz grada pod Rudnikom slavi tačno 60. godina postojanja.