XS
SM
MD
LG

Otvorena sportska dvorana u Istočnom Novom Sarajevu (video)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić večeras su svečano otvorili novu sportsku dvoranu u Istočnom Sarajevu.

 Dodik je u obraćanju okupljenima, čestitao krsnu slavu opštine Istočno Novo Sarajevo - Spasovdan, izrazivši nadu da će svake godine kada se obilježava slava biti završen neki veliki projekt, poput današnjeg.

- Svaki put kada ovaj dan dođe, svake godine uradimo nešto dobro za građane, za mlade, otvorimo dvorane, pozorišta i sve što je potrebno. Sa vama sam 23 godine kroz različite funkcije koje sam obavljao i uvijek sam bio ponosan kada ispred sebe vidim grad koji je napravljen vašim naporima kroz podršku različitih institucija - istakao je Dodik.

On je dodao da Grad Istočno Sarajevo služi na ponos svim ljudima Republike Srpske, podsjećajući da su građani ovog grada tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata dali veliku žrtvu, napuštajući dijelove Sarajeva koji su pripali Federaciji BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je istakao da je posebno ponosan jer sve više ljudi federalnog Sarajeva, ali i FBiH, dolazi u Istočno Sarajevo da popije piće, da prošeta, što je na ponos svima koji su u proteklom periodu upravljali lokalnim zajednicama koje čine grad.

- Želim da vam čestitam krsnu slavu, da donese samo napredak i bolji život. Vlada Republike Srpske ima ujednačen pristup od Trebinja do Novog Grada. Imao sam priliku u prethodnom vremenu da živim na ovim prostorima i znam kako je to nekada izgledalo - rekao je Višković, ističući da će biti nastavljeno ulaganje u grad Istočno Sarajevo.

Otvaranje sportske dvorane u Istočnom Sarajevu (foto: SRNA)

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić podsjetio je da je u proteklih 15 godina u ovaj grad kroz javne investicije uloženo više od 350 miliona KM, napominjući da je nesebična pomoć Vlade Republike Srpske realizovana u svih šest opština koje čine Grad.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić je izrazio ponos što nakon šest mjeseci obavljanja ove funkcije obilježava krsnu slavu opštine za koju je naveo da je jedno od najpoželjnijih mjesta za život u Republici Srpskoj.

Grad Istočno Sarajevo je 2001. godine započeo izgradnju sportske dvorane, u koju je uložio 4.700.000 KM. Tokom 2006. godine grad je sva prava i obaveze u vezi sa ovom dvoranom prenio na opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Zbog obilnih snježnih padavina 4. februara 2012. godine došlo je do rušenja krovne konstrukcije, te je opština Istočno Novo Sarajevo 2013. uložila oko 100.000 KM za uklanjanje porušene konstrukcije.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade Republike Srpske, realizovana je potpuna rekonstrukciji sportske dvorane čija vrijednost 15 miliona KM i ima površinu od 5.720 metara kvadratnih.

Kapacitet dvorane je 2.110 mjesta.

 Ostali fotosi: