XS
SM
MD
LG

Laktaši uz Partizan

Bojić, Ševo i Petrović

Četvrto izdanje kampa Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj biće održano od 15. do 21. avgusta ove godine na staroj lokaciji – igralištu Mladosti u Glamočanima, opština Laktaši.

Podršku ovoj svojevrsnoj fudbalskoj akciji i tradiciji na kojoj se okuplja 50 najtalentovanijih dečaka širom regiona, ali i Evrope (dolazili su i iz Amerike i Australije) dao je Miroslav Bojić, načelnik opštine Laktaši. Bojić je urpiličio prijem za organizatore kampa Milenka Petrovića, direktora Škole fudbala Mladost i trenera Marinu Ševo, te istakao da je “sajam crno-belih dragulja u Glamočanima” već postao prepoznatljiv fudbalski bred i zaštitni znak opštine kojom predsedava.

-Najveća i najlepša ulaganja su u decu, u mladost, to je naša budućnost. Svesni smo da svi ne mogu da postanu profesionalci, ali dečaci koji prođu kroz kamp steći će velika iskustva i doživeti nezaboravne trenutke, pamtiće ih celi život. To i jeste naš cilj da imamo zdravu i naprednu omladinu koja se bavi sportom i koja je odvojena od ulice i poroka. Opština Laktaši i ove godine, u skladu sa mogućnostima, pomoći će realizaciju kampa FK Partizan u Glamočanima – istakao je Miroslav Bojić, načelnik Laktaša.

Milenko Petrović se zahvalio načelniku Bojiću na podršci i tom prilikom mu uručio suvenire Mladosti i Partizana pozvavši ga na otvaranje kampa 15. avgusta.

-Opština Laktaši je i prošli put pomogla kamp, a i ove godine će učestvovati tako što će platiti kompletan kamp za određen broj dečaka sa laktaške regije. To je svakako gest vredan pažnje. Hvala načelniku Miroslavu Bojiću na podršci jer je prepoznao značaj kampa i njegovu ulogu. Nažalost, prošle godine zbog pandemije korona virusa nismo bili u mogućnosti da organizujemo kamp, a ove, hvala Bogu, sve se vratilo u normalu – istakao je Milenko Petrović.

Trener Marina Ševo je istakla da je čast raditi u trenerskom timu crno-belih koji će i ove godine stići iz Humske 1 u Glamočane.

-Zaista, to je za mene divno i korisno iskustvo, raditi u timu iskusnih trenera iz Partizana. Ove godine kroz kamp će proći dečaci rođeni od 2006. do 2014. godine, a oni najtalentovaniji dobiće poziv da odu u kamp crno-belih u beograd i treniraju sa vršnjacima u Zemunelu – rekla je Marina Ševo.