XS
SM
MD
LG

Nekadašnji igrač Osasune i Udinezea novo pojačanje Radničkog

Vraća se u Srbiju posle 9 godina; foto: FK Radnički

Fudbalski klub Radnički nastavio je sa predstavljanjem novih igrača, a novo ime koje stiže na "Čair" je štoper Nikola Vujadinović, koji je prošlu sezonu proveo u Šabahu iz Azerbejdžana, a ranije je nosio i dresove španske Osasune i italijanskog Udinezea.

Posle dolazaka Kahrimana, novog ugovora za Kovačevića i povratka Pejovića, niški tim je dobio još jednog novog fudbalera.

Kako kažu u niškom klubu, Nikola Vujadinović je fudbaler koji bi trebalo da donese kvalitet više Radničkom, s obzirom na to da je tokom bogate karijere nastupao u najjačim ligama sveta.

Prošlu sezonu proveo je u Šabahu iz Azerbejdžana, a u karijeri je još igrao za CSKA iz Sofije, austrijski Šturm iz Graca, poljski Leh, slovenačko Domžale, škotski Aberdin, rumunsku Unireu i kineski Peking. U Srbiju se vraća posle devet godina, a u našoj zemlji je kao mlad fudbaler nastupao za Rad, Radnički Pirot i Javor.

Skoro celu karijeru sam proveo u inostranstvu i tamo sam promenio puno klubova i država. Rešio sam da se vratim u Srbiju i jako sam zadovoljan što ću braniti boje Radničkog. U pitanju je veliki klub sa ozbiljnom istorijom i tradicijom u srpskom fudbalu. Drago mi je što ću sarađivati sa trenerom Nenadom Lalatovićem. Pratio sam našu ligu kada sam igrao u inostranstvu i dobro sam upoznat sa istorijskim uspehom koji je napravio u Radničkom, u svom prvom mandatu. Cilj kluba je vrh srpskog fudbala i ja verujem da ćemo ga ostvariti - rekao je Vujadinović.

Iz Radničkog napominju da je Nikola štoper koga krase dobra tehnika, skok igra i efikasnost.